skoljobb.se

Förskollärare, Karstorps Naturförskola

Företag Marks kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-03-15

Ansök nu

Förskollärare, Karstorps Naturförskola

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en mycket stabil ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher – med plats för fler att förverkliga sina drömmar. I Mark finner du hög livskvalitet, trygghet för alla och fantastiska naturupplevelser. Hos oss bjuds du på undersköna miljöer bland dalgångar och sjöar samt ett rikt föreningsliv. Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg. Vi hoppas att just du är talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Vill du samarbeta, utveckla och ha roligt medan du själv utvecklas tillsammans med uppdragsmedvetna kollegor? Då är du välkommen till oss på Karstorps Naturförskola. Hos oss arbetar vi för att stärka barns förmågor, intressen och nyfikenhet genom att erbjuda en miljö som främjar lek, kreativitet och lustfyllt lärande både ute och inne. Karstorps Naturförskola är en förskola som inspireras av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Vår förskola skall genomsyras av en meningsfull praktik där omsorg, glädje och lärande går hand i hand och där det finns en genomtänkt rik estetisk lärmiljö med mångfald av sinnesuttryck, där var och en kan hitta sitt uttrycksätt och som ständigt är i utveckling efter barnens behov. Vi ser gruppen som en styrka och att lärandet sker i relationer, med varandra, miljön och materialet.
Vi tror på det kompetenta barnet och på medforskande pedagoger som har ett undersökande arbetssätt som främjar barnets egna sökande, teorier och forskande, samt utmanar barnen att söka kunskap. På så sätt får barnen delaktighet och inflytande i sitt lärande och sin vardag. Karstorps Naturförskola har ett projektinriktat arbetssätt där processerna är i fokus och kan ta olika vägar. Genom ständig dialog, reflektion och analys med barn och kollegor, utvecklas processerna i den pedagogiska dokumentationen för att utvecklas mot målen i läroplanen och förskolans egna mål. Vi anser att olikheter berikar så acceptans och nyfikenhet på allas förmågor, olikheter och kunskaper är en självklar del i Loftgårdens anda.
Karstorps värdeord som förskolan skall vila på är: Trygghet, Glädje, Relationer, Respekt, Inflytande och Kunskap.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder dig:
• ett väl förankrat systematiskt kvalitetsarbete med uppdraget i fokus
• pedagogisk utvecklingstid, både enskilt och i arbetslaget
• kollegialt lärande genom bl.a. diskussioner kring gemensam litteratur och föreläsningar
• kontinuerlig fortbildning där vi fokuserar på lärmiljöns betydelse för barns utveckling, ute såväl som inne
• utvecklingsdagar
• kommungemensam dokumentation genom Pluttra
• fria pedagogiska måltider från enhetens kök
• arbetskläder
• friskvård
• iPad till varje pedagog


Karstorps Naturförskola ligger i ett naturskönt område i Öxnevalla med skog, ängar och åkrar i omgivningen. Karstorp är en en-avdelningsförskola för barn i åldrarna ett till fyra år. I förskolans kök lagas all mat från grunden och vi har förmånen att kunna få laga mat i det fria. Vår utemiljö är rik på allt som naturen kan bjuda på och vi har även möjlighet till egna odlingar där barnen kan följa växtligheten och få naturvetenskapliga erfarenheter. Vi har även härliga lärmiljöer inomhus.
Naturen är ständigt närvarande och en integrerad del i vår verksamhet. Hållbar utveckling ligger oss varmt om hjärtat. Vi har ett projekterande arbetssätt där vi utforskar och undersöker tillsammans med barnen.
Vi samarbetar med Loftsgårdens och Björketorps förskolor genom en del gemensamma APT, utvecklingsdagar, och fortbildningar samt genom gemensam litteraturläsning med tillhörande diskussioner i tvärgrupper. Allt detta ger förutsättningar för en verksamhet av hög kvalité.

Vi söker dig som är uppdragsmedveten och vill arbeta på en förskola som präglas av omsorg, utveckling och medvetenhet om barns olika lärprocesser. Du behöver vara utvecklingsbenägen, nyfiken och prestigelös. Empati, humor och samarbetsförmåga ser vi som viktiga egenskaper hos dig.

Välkommen med din ansökan, intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot att träffa dig!

KVALIFIKATIONER
Legitimerad förskollärare

Du som väntar på din lärarlegitimation är också välkommen att söka tjänsten. Vid eventuell anställning erbjuds du då en tidsbegränsad anställning som övergår i en tillsvidareanställning när du visat din legitimation.

ÖVRIGT
För att få en tillsvidareanställning krävs att du har legitimation.

Tjänsten annonseras under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Marks kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Förskollärare, Karstorps Naturförskola

Marks kommun