skoljobb.se

Förskollärare/lärare i förskoleklass till Parkskolan Solna

Företag Solna stad
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-24

Ansök nu

Förskollärare/lärare i förskoleklass till Parkskolan Solna

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Om arbetsplatsen
Parkskolan kommer fullt utbyggd att vara en kommunal grundskola för elever förskoleklass - 3. Under läsåret har vi förskoleklass och åk 1 på skolan, vi söker nu lärare/förskollärare till en av förskoleklassgrupperna. Du kommer som pedagog att ha stora möjligheter att utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor. Solna kulturskola ligger i samma lokaler och verksamheterna kommer att ha ett nära samarbete. I Solna stad har vi gemensamma nätverk där du möter förskoleklasspedagoger från andra skolor och du kommer att ingå i Ekensbergsskolans möten och kompetensutveckling. Viktigt för verksamheten är att forma en värdegrund där alla elever är inkluderade och vi värdesätter den mångfald som finns. Skolan ligger i Hagalund där vi har en mångkulturell miljö och närhet till Solna centrum och kommunikationer. 

Vad innebär arbetet?
Du har, tillsammans med övriga pedagoger i förskoleklass, ansvar för den pedagogiska verksamheten. Du kommer att ingå i ett arbetslag som skall utforma och utveckla verksamheten och lägga en god grund för barnens utveckling. Skolutvecklingen i Solna omfattar språkutvecklande arbetssätt, digitalisering, värdegrund och anpassning av lärmiljön. En viktig del av arbetet är att utveckla det sociala klimatet så att alla elever mår bra och trivs i gruppen.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har lärar-/förskollärarexamen med legitimation och några års erfarenhet, gärna av arbete i förskoleklass. Du har erfarenhet av utvecklingssamtal och pedagogisk dokumentation, samt av olika former av samverkan (föräldramöten, daglig kontakt med föräldrar mm). Meriterande är utbildning i SVA och erfarenhet av arbete i mångkulturell miljö.

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av skolans utveckling samt väl förtrogen med läroplanen. Du använder IKT som en naturlig del i det pedagogiska arbetet och den pedagogiska dokumentationen. Du arbetar också aktivt med att utveckla det pedagogiska arbetet i förskoleklassen. Du känner glädje och lust att följa barns lärande och brinner för att arbeta med kreativa uttrycksformer. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter,  är lugn, stabil och strukturerad.

Mer information och ansökan
Du är varmt välkommen att höra av dig med eventuella frågor till biträdande rektor Boel Wallström Stoltz, tel 08-746 18 09.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot att läsa din ansökan snarast, dock senast den 24 juni 2018. Intervjuer kan komma att hållas under ansökningsperioden. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Länk till den här sidanhttps://www.solna.se/sv/naringsliv-och-arbete/arbete-och-utbildning/jobba-i-solna-stad-/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=1726&rmlang=SE

Dela detta jobb

Förskollärare/lärare i förskoleklass till Parkskolan Solna

Solna stad