skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Skarpatorpsskolan är en kommunal F-9 skola i Skarpnäck. Skolan består av två byggnader F-3 respektive 4-9. Det finns en grundsärskola F-6 i egna lokaler. Skarpatorpsskolan består av totalt 520 elever och 110 medarbetare.

Prioriterade områden för Skarpatorpsskolan är digitalisering, delaktighet och rörelse.

Vi är en skola med språket i fokus vilket innebär att vi arbetar mycket med läs och skrivprocesser samt kommunikation. Vi vet att en god språklig utveckling stärker elevernas möjligheter att klara även de övriga teoretiska ämnena. Därför har alla lärare på skolan arbetat med språkutveckling.

För att kunna bidra till att fostra demokratiska samhällsmedborgare är delaktighet ett av nyckelorden.

Skarpatorpsskolans grundsärskola består av 3 klasser med ca 5 elever i varje klass. Verksamheten finns i fristående lokaler nära skolan, F-3 samt 4-9. Idrottssal, praktiskt estetiska lokaler samt matsal används gemensamt. De elever som inte går till matsalen äter i sina klassrum.

Arbetsbeskrivning

Arbete i grundsärskolan med elever på tidig utvecklingsnivå som läser ämnesområden enligt läroplan för grundsärskolan. Det innebär att eleverna behöver såväl pedagogiskt arbete som omsorg. Du har egna pass med eleverna, både enskilt och i grupp.

Grundsärskolan har inga elevassistenter utan fritidspersonalen består av förskollärare, fritidspedagoger och barnskötare. Du arbetar under skoltid tillsammans med klassens lärare och på fritids med kollegor på eftermiddagen.

Arbetet bedrivs i fungerande arbetslag som har handledning, möten och planeringstid under dagtid samt stöd i elevarbetet av skolans elevhälsoteam.

Undervisningen är uppbyggd mycket till en-till en-principen och har inriktning tydliggörande pedagogik med schemabilder och tidshjälpmedel.

Verksamheten finns på Skarpnäcksfältet med fin utemiljö och nära till parker, skog och mark.

Kvalifikationer

Förskollärare med erfarenhet av grundskola, grundsärskola och elever med neuropsykiatriska funktionshinder. Om du kan tecken som stöd är detta en merit. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 190107
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6543
Kontakt
  • Ingrid Hjelm, 0761217210
Publicerat 2018-10-11
Sista ansökningsdag 2018-11-02

Förskollärare/lärare mot fritidshem till Skarpatorpsskolans grundsärskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-02

Ansök nu

Dela detta jobb