skoljobb.se

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Hej du förskollärare, är du vår nya kollega på någon av Faluns montessoriförskolor?

Faluns tre montessoriförskolor ligger i området kring Britsarvet med grönskande omgivning och gårdar som lockar till utforskande och nyfikenhet. Om inte gården bjuder det som barnen söker så tar vi oss utanför vårt staket för att upptäcka vår närmiljö.

En av våra medarbetare ska till sommaren gå pension så nu öppnas en möjlighet upp för dig som är intresserad av att arbeta med montessoripedagogik. Du behöver dock inte vara montessoriutbildad när du kommer till oss.

Vi arbetar i nätverk med de tre montessoriförskolorna i Falun där personalen diskuterar kvalitet, utveckling samt byter erfarenheter med varandra. Det täta samarbetet och kunskapsutbytet ser vi som en styrka och tillgång för både personal och barn eftersom det ökar måluppfyllelsen och vi-känslan. Vi har ett välfungerande systematiskt kvalitetsarbete och arbetsmiljöarbete på förskolorna.

För Maria Montessori var barnens lek så viktig att hon kallade leken för arbete. Den får inte störas eller förstöras. Den filosofin finns kvar på alla montessoriförskolor i hela världen än idag. Vi arbetar efter Svenska Montessoriförbundets auktorisationskrav samt efter förskolans läroplan.

Vi strävar efter att skapa en miljö där barn får uppleva utveckling och lärande i sin vardag. Personal som visar engagemang, eget ansvarstagande och kreativitet. Vi har en förskola där vi skapar en rolig, trygg och lärorik utbildning.

Arbetsuppgifter
Uppdragets fokus är att varje barn ska få det de behöver för att nå så långt som möjligt i sin utveckling i förhållande till samtliga mål i förskolans läroplan. Som förskollärare har du även ett särskilt ansvar och stora möjligheter att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i samarbete med övriga pedagoger på förskolan. Rent konkret så sker detta bland annat genom:

- nätverk där vi utbyter kunskap och erfarenheter

- ICDP-vägledande samspel

- möten med reflektion tillsammans med kollegor

- utvecklingsarbeten, exempelvis mellan förskola och skola

En annan viktig del av ditt arbete är att ha ett nära samarbete med våra vårdnadshavare.

Tillräckliga kvalifikationer
Förskollärarexamen alternativt lärare mot yngre åldrar och legitimation

Personliga egenskaper
Vi vill att du som pedagog sätter barnens intresse i fokus och använder dig av detta i arbetet och att du ser den pedagogiska miljön som ett verktyg i barns lärande. Vi ser givetvis att du är nyfiken och intresserad av att arbeta med montessoripedagogiken som bas kopplat till Lpfö 18.

Som person vill vi att du är lyhörd, ansvarsfull och tycker om att arbeta i team. Vårt arbetssätt bygger mycket på samarbete, engagemang och utveckling och det är därför viktigt att våra pedagoger trivs och passar i den miljön. Vi vill att du ska kunna driva egna projekt och ha egna ansvarsområden och vi ser det därför som en fördel om du är mål- och resultatinriktad, har analytisk förmåga samt är lojal mot organisationen och vårt viktiga uppdrag. Du ska ha en sund värdegrund och ett fint förhållningssätt gentemot barn och vuxna. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. 

I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Upplysningar

Förskolechef Anna Sjöberg, anna.sjoberg@falun.se. Tel: 023-862 05

Facklig företrädare

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet. Tel: 023-863 36

Övrigt

Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Förskollärare/lärare mot yngre åldrar

Företag Falu kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-10-25

Ansök nu

Dela detta jobb