skoljobb.se

Förskollärare/lärare till förskoleklass på Karlbergsskolan

Företag Karlskoga kommun
Regioner
Utgår

2019-11-21

Ansök nu

Förskollärare/lärare till förskoleklass på Karlbergsskolan

Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Vi är en stad med framtidstro som bubblar av aktiviteter och nytänkande.

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Kommunen tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig medarbetare i våra kärnverksamheter.
Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga. Våra värdeord som kännetecknas och präglas i kommunen är: öppenhet, nytänkande, respekt, enkelhet och helhetssyn.


Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Karlbergsskolan F-6 är belägen i Karlskogas västra stadsdel och har ca 420 elever. Fritidshemmet har fyra avdelningar, där går ca 170 barn
Skolans lärare är indelade i arbetslag F-3, 4-6 samt fritidshemmet. På skolan finns också en Flexenhet med, särskild undervisningsgrupp, elevcoach mfl.
Arbetet med särskilt stöd bedrivs målinriktat och systematiskt i samverkan mellan EHT, Flexenhet och lärare/fritidspersonal.

På Karlbergsskolan är vi särskilt stolta över vårt elevstödjande arbete och arbetet med integrering och inkludering av alla elever. Karlbergsskolan är inne i ett spännande utvecklingsarbete i samarbete med SPSM för att höja kvaliteten på undervisning och fritidshemsverksamhet utifrån ett kompletterande perspektiv. Alla elever ska utvecklas så långt som möjligt, vara trygga och uppleva skolan och fritids som meningsfull.

Registerkontroll
För att få arbeta inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet ska du, enligt lagen om registerkontroll lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats.

ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med arbetslaget arbetar du för en tillgänglig lärmiljö som tar tillvara elevernas nyfikenhet och intressen samt stödjer varje elevs trygghet, utveckling och lärande.
Du planerar, genomför, dokumenterar och utvärderar undervisningen i enlighet med läroplanens riktlinjer. För att hålla en hög kvalité behöver vi ständigt reflektera över vår undervisning och dess innehåll.

Under skoltid samverkar du med lärare och pedagoger i förskoleklass för att skapa en god lärandemiljö. Du kompletterar undervisningen i fritidshemmet.
Har du behörighet för undervisning i de lägre åldrarna, åk 1-3 kan möjlighet finnas att framöver även undervisa där.
Vi arbetar med ett lösningsfokuserat förhållningssätt och ett lågaffektivt bemötande.


KVALIFIKATIONER
Vi söker en legitimerad förskollärare/ lärare för undervisning både i förskoleklass och fritidshem.
Du är en tydlig och trygg ledare för eleverna och din inställning till uppdraget ska vara lösningsinriktat med eleven i fokus.
Vi söker dig som både har förmåga att arbeta självständigt och i samverkan med andra. Du tar ett stort ansvar för hela uppdraget och förväntas arbeta utifrån gällande styrdokument.

Nyfikenhet, kreativitet samt att du kan ta egna initiativ är personliga egenskaper vi uppskattar.

Meriterande är kunskap och erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.


ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Dela detta jobb

Förskollärare/lärare till förskoleklass på Karlbergsskolan

Karlskoga kommun