skoljobb.se

Förskollärare Loftsgårdens förskola, Horred

Företag Marks kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-22

Ansök nu

Förskollärare Loftsgårdens förskola, Horred

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en mycket stabil ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher – med plats för fler att förverkliga sina drömmar. I Mark finner du hög livskvalitet, trygghet för alla och fantastiska naturupplevelser. Hos oss bjuds du på undersköna miljöer bland dalgångar och sjöar samt ett rikt föreningsliv. Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg. Vi hoppas att just du är talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Loftsgården är en förskola som inspireras av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Vår förskola skall genomsyras av en meningsfull praktik där omsorg, glädje och lärande går hand i hand och där det finns en genomtänkt rik estetisk lärmiljö med mångfald av sinnesuttryck, där var och en kan hitta sitt uttrycksätt och som ständigt är i utveckling efter barnens behov. Vi ser gruppen som en styrka och att lärandet sker i relationer, med varandra, miljön och materialet.
Vi tror på det kompetenta barnet och på medforskande pedagoger som har ett undersökande arbetssätt som främjar barnets egna sökande, teorier och forskande, samt utmanar barnen att söka kunskap och nå målen i förskolans läroplan och förskolans egna mål. På så sätt får barnen delaktighet och inflytande i sitt lärande och sin vardag. Loftsgården har ett projektinriktat arbetssätt där processerna är i fokus och kan ta olika vägar. Genom ständig dialog, reflektion och analys med barn och kollegor, utvecklas processerna i den pedagogiska dokumentationen. Vi anser att olikheter berikar så acceptans och nyfikenhet på allas förmågor, olikheter och kunskaper är en självklar del i Loftgårdens anda.
Loftsgårdens värdeord som förskolan skall vila på är: Trygghet, Glädje, Relationer, Respekt, Inflytande och Kunskap.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder dig:
• ett väl förankrat systematiskt kvalitetsarbete med uppdraget i fokus
• pedagogisk utvecklingstid, både enskilt och i arbetslaget
• kollegialt lärande genom olika fokusgrupper, litteratur och föreläsningar
• kontinuerlig kompetensutveckling
• utvecklingsdagar
• kommungemensam dokumentation genom Pluttra
• fria pedagogiska måltider från enhetens kök
• arbetskläder
• friskvård
• iPad till varje pedagog

Loftsgården kännetecknas av stora och väl utrustade lokaler med härliga lärmiljöer som är indelade i Lilla, Mellan och Stora kompassen, samt en härlig utemiljö för både stora och små barn. Detta tillsammans med förskolans omgivning: skog, sjö, vattenfall, bibliotek, idrottshall och fotbollsplan ger stora förutsättningar för en verksamhet av hög kvalité.

Vi samarbetar med Björketorps förskola och Karstorps Naturförskola genom en del gemensamma APT, utvecklingsdagar, och fortbildningar samt genom gemensam litteraturläsning med tillhörande diskussioner i tvärgrupper. Allt detta ger förutsättningar för en verksamhet av hög kvalité.

Vi söker dig som är utbildad förskollärare, är positiv, har ambition i din yrkesroll och är intresserad av Reggio Emilias filosofi, tycker det är stimulerande och roligt att arbeta med nyfikna barn och vuxna och är medvetenhet om barns olika lärprocesser. Som förskollärare fungerar du som pedagogisk ledare och skall tillsammans med dina kollegor driva och utveckla arbetet enligt styrdokumenten och arbeta med pedagogisk dokumentation. Empati, humor, lösningsorienterad och samarbetsförmåga ser vi som viktiga egenskaper hos dig.
Har du även en pedagogistautbildning är det ett plus. Då kan tjänsten på sikt utvecklas till ett handledande uppdrag i det pedagogiska arbetet och tillsammans med förskolechefen vara delaktig i utvecklingsarbetet och fortbildning på förskolan.

Välkommen med din ansökan, intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot att träffa dig!

KVALIFIKATIONER
Legitimerad förskollärare.

Du som väntar på din lärarlegitimation är också välkommen att söka tjänsten. Vid eventuell anställning erbjuds du då en tidsbegränsad anställning som övergår i en tillsvidareanställning när du visat din legitimation.

ÖVRIGT
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Tjänsten annonseras under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Marks kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Förskollärare Loftsgårdens förskola, Horred

Marks kommun