skoljobb.se

Välkommen till Kålgårdens förskoleområde! 
Kålgårdens förskoleområde består av sju förskolor mitt i centrala Jönköping. Vårt centrala läge ger oss rika möjligheter till att ta del av och utforska det som staden har att erbjuda. Vi har fina naturmiljöer med 3 sjöar och John Bauerparken. Vi har gångavstånd till bibliotek och Upptech. Dessa miljöer och platser ger barnen inspiration och upplevelser som kompletterar lärmiljön på förskolan.

Förskolan ska förbereda barnen för fortsatt utbildning. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete.

Vi söker nu förskollärare till Kålgårdens förskola, avdelning Diamanten med barn i åldern 1-5 år. Diamanten är ett särskilt förskolealternativ för barn med hörselnedsättning eller som har en nära anhörig med hörselnedsättning. Diamanten är en tvåspråkig avdelning som bedriver verksamhet på tal och svenskt teckenspråk.

Arbetsuppgifter 
Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten där undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Ditt undervisningsuppdrag består av att tillsammans med arbetslaget utforma, leda och utveckla en verksamhet där alla barn har lika rätt till utveckling och lärande med utgångspunkt i förskolans styrdokument. Du ska kunna skapa tillitsfulla relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor och bidra till ett gott klimat för både barn och vuxna på vår förskola.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll, både enskilt och tillsammans med arbetslaget. Vi arbetar aktivt med systematiskt kvalitetsarbete och du har goda möjligheter till inflytande. Tillsammans gör vi en spännande resa där målet är att skapa den bästa förskolan där vi lägger grunden för barnens livslånga lärande.

Vem är du? 
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och har goda kunskaper i svenskt teckenspråk. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Du får gärna ha erfarenhet av/eller ett stort intresse av att arbeta med mångfald. Du förväntas ha goda kunskaper inom IKT.

Du är nyfiken på barns lärande och har undervisningsuppdraget i fokus. Du arbetar aktivt för att erbjuda barnen en verksamhet där det finns utrymme för samverkan, barns delaktighet och allas lika värde. Du har lätt för att samarbeta med såväl kollegor som barn och vårdnadshavare.

Vad erbjuder vi dig? 
- En positiv arbetsplats med många glada och kompetenta kollegor och barn
- Semesterväxling 
- Arbetskläder utomhus
- Fyra utvecklingsdagar/år
- Introduktionsperiod för nyexaminerade
- Två specialpedagoger nära verksamheten
- Engagerad och utvecklingsorienterad ledning
- Förmånligt årskort i kollektivtrafik
- Biobiljetter till rabatterat pris 
- Ett träningstillfälle i veckan vid kommunala badanläggningar

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt 
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar 
Förskolechef
Stephan Redman
Tel. 036-10 30 90
stephan.redman@jonkoping.se

Lärarförbundet
Angelica Lind 
Tel. 036-10 69 91
angelica.lind@jonkoping.se

Förskollärare med kompetens i teckenspråk

Regioner
Utgår

2018-09-09

Ansök nu

Dela detta jobb