skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Bromma Kyrka förskolor, Skattkistans förskolenhet, består av sju kommunala förskolor belägna i Bromma Kyrka, Norra Ängby och Beckomberga. Här finns vackra naturområden i närheten av naturreservatet Kyrksjön och med blandad bebyggelse.

Bromma kyrka förskolor har drivit pedagogiska nätverk samt haft ett nära samarbete med Reggio Emiliainstitutet sedan 1997.

Skattkistans förskolenhet har ett jämnt och högt resultat på brukarundersökningarna. Medarbetarna har hög kompetens och har uttryckt i medarbetarenkäten att de trivs bra med att jobba i enheten.

Vi värnar om förskolan som en demokratisk mötesplats för lärande och gemenskap där allas delaktighet och ansvar är en bärande idé

Förhållningssättet är förankrat i djup respekt för barnen där vi ser alla barn som intelligenta och med stark drivkraft att utforska världen

Arbetsbeskrivning
Du kommer jobba som förskollärare i barngrupp men också ha ett särskilt samordnaransvar för hela förskolan.

Att arbeta som förskollärare innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling.

Vår välorganiserade dagsstruktur, som utgår från barnens delaktighet och inflytande, utgör grunden för vårt pedagogiska arbete. Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta arbetsredskap är pedagogisk dokumentation. Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör vi barns lärandeprocesser och tar ut riktning för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Vi ser också den pedagogiska dokumentationen som en självklar del i vårt systematiska kvalitetsarbete och vår verksamhetsutveckling. Som förskollärare i Bromma Kyrka förskolor kommer du att verka i ett sammanhang där vi erbjuder olika mötesplatser och engagerar barnen i lekfulla och lärande utmaningar. 

Som Samordnare på förskolan Stallet har du ett särskilt ansvar för förskolans pedagogiska utvecklingsarbete samt för att driva och leda det dagliga arbetet på förskolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs.

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Webbplats: www.stockholm.se/bromma/nyheter

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%

Ort    Bromma
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/4225

Kontakt    
Malin Karlsson, 0850806881

Facklig företrädare    
Klara Brunskog, lärarförbundet, 0761206006

Sista ansökningsdag    2018-06-26
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Förskollärare med samordnaransvar till förskolan Stallet

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-26

Ansök nu

Dela detta jobb