skoljobb.se

Förskollärare med specialpedagogisk kompetens till Augustendals förskola

Företag Solna stad
Regioner
Utgår

2019-09-27

Ansök nu

Förskollärare med specialpedagogisk kompetens till Augustendals förskola

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat. 

Om arbetsplatsen
Vi söker en förskollärare till Augustendals förskola som ligger i Huvudsta Solna. Till förskoleområdet tillhör även förskolorna Dungen och Fantasia. Området är inne i starten av ett utvecklings- och förändringsarbete där du har stora möjligheter att vara med och påverka detta tillsammans med ledning och kollegor. Det utvecklings-och förändringsarbete vi har påbörjat efter sommarengäller både den pedagogiska verksamheten och arbetsmiljön. Förskolorna har en ny rektor sedan den 1 juli 2019, ledningen består förutom rektor även av ett administrativt och pedagogiskt ledningsstöd.

Vad innebär arbetet?
Som förskollärare hos oss har du ansvar för den pedgogiska verksamheten på avdelningen och tillsammans med övriga förskollärare för den pedagogiska verksamheten på förskolan i stort. Du ser vardagssituationer som ett självklart pedagogiskt tillfälle att arbeta med barns utveckling och lärande. Du ingår i ett arbetslag som tillsammans utformar verksamheten och lägger en god grund för barnens utveckling. Tjänsten är på en avdelning för barn mellan 3-5 år men du både kan och vill arbeta med barn i förskolans alla åldrar.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förskollärarexamen med legitimation. Du har en väldokumenterad erfarenhet från arbete i förskolan och är mycket väl förtrogen med förskolans styrdokument och uppdrag. Du är van användare av IKT både i arbetet med barnen samt andra sammanhang i din yrkesroll. Du arbetar aktivt med att utveckla det pedagogiska arbetet på avdelningen och förskolan som helhet. Du känner lust att följa barns lärande och brinner för att arbeta med kreativa uttrycksformer. Du är en medforskande pedagog med det kompetenta barnet i fokus. Du låter barnen få möjlighet att pröva sina förmågor och att utforska omvärlden. Du är lösningsfokuserad, initiativrik och kan på ett professionellt sätt samverka med barn, föräldrar, kollegor och ledning. Du har en mycket god förmåga att kommunicera och delar gärna med dig av dina erfarenheter och kunskaper samtidigt som du tar tillvara på andras. Mycket goda ledaregenskaper en förutsättning. Du är analytisk och refklekterande och har en förmåga att omsätta dina teoretiska kunskaper i det praktiska arbetet. Du har erfarenhet av förändringsarbete och och förstår att det är en process över tid.  Mycket goda kunskaper i svenska; både tal och skrift, är ett krav. Erfarenhet och kunskap om specialpedagogik är meriterande.

Vårt erbjudande
En möjlighet att på ett aktivt och engagerat sätt vara med i en förändringsprocess där huvuduppdraget är arbete i barngrupp. Du har tillsammans med kollegor och ledning en viktig roll för verksamhetens utveckling i dess olika delar. Det finns möjligheter för er som i dag är kollegor att fortsätta arbe ta tillsammans på en ny förskola.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till rektor Marielouice Strömqvist, 
08-746 1097. Facklig kontaktperson är Kristina Karhunen Lärarförbundet, 076-378 6650, Susanna Sjögren LR, 070-732 1532

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 27 september 2019. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. vi bjuder in till intervjuer under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. 

Dela detta jobb

Förskollärare med specialpedagogisk kompetens till Augustendals förskola

Solna stad