skoljobb.se

Förskollärare, Näktergalens förskola

Företag Marks kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Förskollärare, Näktergalens förskola

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en mycket stabil ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher – med plats för fler att förverkliga sina drömmar. I Mark finner du hög livskvalitet, trygghet för alla och fantastiska naturupplevelser. Hos oss bjuds du på undersköna miljöer bland dalgångar och sjöar samt ett rikt föreningsliv. Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg. Vi hoppas att just du är talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

ARBETSUPPGIFTER
Näktergalens förskola ligger centralt i Kinna. Vårt mål är att alla barn och pedagoger ska erhålla känslan av gemenskap och samhörighet. Vi är i likhet med forskning övertygade om att den pedagogiska lärmiljön är en framgångsfaktor för barns trygghet och lärande. Vi tror på ett gemensamt meningsskapande hos både barn och vuxna, där vi använder varandras nyfikenhet, kunskap och drivkraft i lärprocesser. Vår ambition är att utvecklas av och med varandra genom att använda våra olika kompetenser, erbjuda barn och pedagoger nya utmaningar och bekräfta olikheter för att skapa mångfald. Barngruppen och det kollegiala lärandet ses som en viktig och aktiv del på Näktergalens förskola. Vi har ett utforskande arbetssätt i projektform med ett gemensamt mål på förskolan. Vi utgår från barnens tankar, idéer och kreativitet, för att på ett lustfyllt vis förundras och erövra ny kunskap tillsammans. Till stöd har vi Pluttra som dokumentationsverktyg.

I ditt arbete hos oss får du tillgång till olika digitala verktyg, såsom Ipads (11), datorer, projektorer, robotteknik, greenscreen och annan teknisk utrustning. Du får arbetskläder för utomhusvistelse, friskvårdsersättning samt pedagogiska måltider. Vi arbetar fortlöpande med kompetensutveckling och kollegialt lärande i verksamheten.

Du arbetar som en del i ett par, men också som en del i ett större arbetslag. Du värdesätter det nära arbetet med barnen. Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga, samt deltar och driver verksamhetens utvecklingsarbete framåt, tillsammans med kollegor.


KVALIFIKATIONER
Har Du glimten i ögat? För att arbeta hos oss på Näktergalens förskola är du en nyfiken, prestigelös, och framåtsträvande pedagog, som brinner för att lära nytt av och med barn och kollegor. Du ser möjligheter och vågar prova! Du ser barnens kompetenser och följer dem på vägen i ert utforskande, finns nära och utmanar vidare.

När vi frågar barnen vad de söker hos dig, vill de att du ska vara smart, cool och stark. Du ska gilla att pyssla, måla, pärla och gärna vara bra på att göra volter. Du bör kunna tala med lugn röst och inte vara för gammal. Det vore bra om du ganska ofta kan bjuda på lösgodis och vara en clown.

Vi kollegor erbjuder Dig en arbetsplats där glädje, bus, entusiasm, yrkesstolthet, kollegialitet och en positiv människosyn står i centrum. Vi vill berikas av Dig och att Du tillsammans med oss bidrar till att utveckla vår verksamhet!

Brinner Du för IKT, filmskapande, drama, musik, utomhuspedagogik eller andra estetiska uttrycksformer? Näktergalen är en arbetsplats där Du tillåts och ges möjlighet att verka inom Dina speciella intresseområden, fördjupa Din kunskap, sätta Din prägel och sprida Dina idéer i våra miljöer och i vår verksamhet. Utan nya idéer och fantasi inga nya tankar och utveckling. Genom reflektioner och analyser bidrar Du till att höja vår kvalité och måluppfyllelse.

På Näktergalens förskola i centrala Kinna har vi ett varmt, öppet och välkomnande klimat. Här arbetar vi parvis med barnen i en åldersindelad verksamhet, där vi värdesätter tryggheten i de nära relationerna och följer barnen i deras utforskande. Arbetssättet är projektinriktat, där vi pedagoger tror på barns förmågor och att vi tillsammans följs åt i processerna.

Vi söker dig som Är legitimerad förskollärare/lärare med inriktning mot förskolan.
Är uppdragsmedveten och arbetar målinriktat mot förskolans mål
Har god struktur i ditt arbete
Är lyhörd och har förmågan att se varje barns individuella behov och förutsättningar både individuellt och i grupp
Ser pedagogisk dokumentation som en naturlig del i kvalitetsarbetet
Har god kunskap inom IKT
Har god förmåga att skapa tillgängliga och inkluderande lärmiljöer
Är en engagerad pedagog med god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt

ÖVRIGT
Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Förskollärare, Näktergalens förskola

Marks kommun