skoljobb.se

Förskollärare särskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Förskollärare särskola

Kålgårdsskolan

Välkommen till Kålgårdsskolan!

Från hösten 2019 startar vi upp en ny särskola på Kålgården med inriktning träningsskola. Omfattningen är en klass med sex till åtta elever. Vi söker nu dig som vill vara med och utforma den nya verksamheten. Är du en öppen, nyfiken och driven person tror vi att du skulle trivas hos oss! Varmt välkommen med din ansökan!

Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps arena och Rosenlundsbadet. Kålgårdens skolområde består av en skola med ca 280 elever. Skolan har fyra fritidshem, döv- och hörselklasser, tal- och kommunikationsklasser samt särskola/träningsskola. Kålgårdsskolan kännetecknas av olikheter och att alla är lika mycket värda. Vi har elever som vill, kan och vågar pröva! Utforskande, nyfikenhet och lust att lära utgör grunden för pedagogernas undervisning.

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta inom särskolan, inriktning träningsskola. Du ska främja ett specialpedagogiskt förhållningssätt i särskolan. Vårt fokus på Kålgårdsskolan är att ansträngning och träning ger resultat, därför är du en viktig kugge i detta arbete. Att samarbeta med andra är för dig en självklarhet. Du kommer gärna med idéer och förslag som kan bidra till skolutveckling.

Vi kommer att ha eleverna i mindre grupper. De små grupperna skapar unika förutsättningar att möta varje elevs behov. Varje pedagog förväntas ha en helhetssyn på eleverna med syfte att utveckla deras kunskaper och färdigheter för att skapa möjligheter till ett innehållsrikt och meningsfullt liv.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare/speciallärare eller har specialpedagogutbildning med inriktning mot utvecklingsstörning. Kunskap i teckenkommunikation och erfarenhet av arbete med elever inom särskolan är meriterande. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav.

Du har ett professionellt förhållningssätt och ett engagemang i ditt arbete. Som person är du lyhörd, duktig på att kommunicera, är kreativ och lösningsinriktad. Vi förutsätter att du är professionell i ditt bemötande av elever och i kontakten med vårdnadshavare och kollegor och har en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Läs gärna mer om vår skola på www.jonkoping.se/kalgardsskolan. (https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/kalgardsskolan.4.74fef9ab15548f0b8001587.html)

Upplysningar
Rektor, Louise Hultman: 036-10 73 36
Bitr rektor, Harald Filipsson-Forsanker: 036-10 21 32
Lärarförbundet, Miriam Axelsson: 036-10 26 81


Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Förskollärare särskola

Jönköpings kommun