skoljobb.se

Förskollärare sökes till Curious Kids Preschool!

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-09-30

Ansök nu

Förskollärare sökes till Curious Kids Preschool!

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Nu söker vi nya kollegor till Helsingborgsstad Curious Kids Preschool. Förskolan är placerad vid Fredriksdal, mitt i Helsingborg med nära till natursköna grönområden och fina lekmiljöer vilket är perfekt för nyfikna små och stora upptäckare.

Då många av våra barn och är två- eller flerspråkiga och vi ser förskolan som en social och kulturell mötesplats där vi stärker och förbereder barnen för livet i ett internationaliserat samhälle erbjuder vi även barnen Engelska som talat språk. Vår pedagogik hämtar arbetssätt och metoder utifrån både Montessori och Reggio filosofin.

Vi ser olikheter som en tillgång och vill gärna se en mångfald både bland barn och personal. Vi tror att olika människor leder till bättre idéer, klokare beslut och en roligare arbetsmiljö, vilket bidrar till en kreativ och inspirerande arbetsplats. Vi arbetar ständigt med våra lärmiljöer som inspirerar till nyfikenhet, utforskande och lek samt använder pedagogisk dokumentation för att synliggöra lärandet. Vi utgår alltid från barnets intressen och lägger stor vikt på barnens delaktighet.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som förskollärare leder du undervisningen tillsammans med dina kollegor, ni utvecklar lärmiljöerna som inspirerar och lockar till nyfikenhet, utforskande och lek hos våra barn. Ni utgår från förskolans läroplan, barngruppens intressen och behov. Arbetet innebär också nära kontakt och samarbete med vårdnadshavare och kollegor. För oss är digitala verktyg ett självklart val i vår roll som pedagog och vi använder digitala verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. I det systematiska kvalitetsarbetet reflekterar, analyserar och planerar du dina och ditt arbetslags uppställda mål för verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och ser barnets kompetenser, styrkor och förmågor som grund för barns utveckling, hur de lär och vad de är nyfikna på. Det är bra om du har några års erfarenhet av pedagogiskt arbete på förskola, inklusive pedagogisk dokumentation. Vi ser det positivt om du känner dig bekväm med det engelska språket men vi förutsätter att du har en god svenska i tal och skrift.

Din kunskap och kreativitet främjar skapandet av inkluderande lärmiljöer både ute och inomhus. Du har lätt för att samarbeta, och visar intresse och förståelse för barn, föräldrar och kollegor. Du är utvecklingsorienterad, har fokus på möjligheter och har en rak och öppen kommunikation. Dina tidiga erfarenheter och idéer kommer att bli en bidragande faktor till förskolans utveckling.

För att även lyckas i rollen ser vi att du har ett holistiskt perspektiv på barns utveckling, ett entreprenörstänk samt aktivt följer med i forskning och utveckling.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Förskollärare sökes till Curious Kids Preschool!

Helsingborgs Stad