skoljobb.se

Förskollärare, Solgårdens förskola

Företag Marks kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-18

Ansök nu

Förskollärare, Solgårdens förskola

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en urstark ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Inte så märkligt eftersom allt fler får upp ögonen för vilken livskvalitet vi erbjuder. Med närheten till Borås, Göteborg och Varberg finns alla möjligheter att njuta av natur, hav och storstadspuls. Detta samtidigt som just Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Solgårdens förskola är centralt belägen i Skene, nära tåg och bussförbindelser.

ARBETSUPPGIFTER
Solgårdens förskola består i dag av fem avdelningar. I januari 2019 kommer vi att öppna en sjätte avdelning för yngre barn i vår nya paviljong som tillhör förskolan. Vi söker två förskollärare som kommer att arbeta med vår nya barngrupp och en förskollärare till vår barngrupp med femåringar som också har sina lokaler i paviljongen.Hos oss möter barnen pedagogiska lärmiljöer som ger dem möjlighet att utforska och utmanas i en mångkulturell miljö. Vår verksamhet bygger på att människor lär i gemenskap genom att uppleva, undersöka, samtala, reflektera, leka, skapa och ha roligt tillsammans. Vår ambition är att utvecklas av och med varandra genom att använda våra olika kompetenser. Lärandet baseras såväl på samspelet mellan vuxen och barn som på att barnen lär av varandra i en miljö som är inspirerande, rolig och tillgänglig.
Vi förutsätter ett positivt förhållningssätt gentemot barn, föräldrar och kollegor. För att säkerställa kvaliteten använder vi pedagogisk dokumentation som metod och till stöd har vi dokumentationsverktyget Pluttra.
Solgårdens förskola kommer inom några år att ersättas av en nybyggd förskola vilket innebär att du kommer att få vara med att forma och bygga upp en ny verksamhet tillsammans med oss.
Hos oss får du tillgång till olika digitala verktyg, pedagogiska måltider och arbetskläder för utomhusvistelse. Du har också möjlighet till friskvårdsersättning.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är positiv och engagerad, som gillar att samarbeta och har lust och vilja att utvecklas tillsammans med barn och pedagoger. Du ska ha god kunskap om målen i förskolans läroplan samt förmåga att omvandla dessa till praktiska utmaningar som skapar meningsfullt lärande för barnen.

Vi söker dig som
Är utbildad förskollärare/lärare med inriktning mot förskolan
Är uppdragsmedveten och arbetar målinriktat mot förskolans mål
Har god struktur i ditt arbete
Är lyhörd och har förmågan att se varje barns individuella behov och förutsättningar både individuellt och i grupp
Ser pedagogisk dokumentation som en naturlig del i kvalitetsarbetet
Är en engagerad pedagog med god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt
Har god kunskap inom IKT


ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Marks kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Förskollärare, Solgårdens förskola

Marks kommun