skoljobb.se

Förskollärare, Stommens Förskola

Företag Marks kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Förskollärare, Stommens Förskola

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en mycket stabil ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Här finns ett rikt näringsliv med världskända företag i olika branscher – med plats för fler att förverkliga sina drömmar. I Mark finner du hög livskvalitet, trygghet för alla och fantastiska naturupplevelser. Hos oss bjuds du på undersköna miljöer bland dalgångar och sjöar samt ett rikt föreningsliv. Till Mark är det alltid nära från Göteborg, Borås och Varberg. Vi hoppas att just du är talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Stommens förskola i Kinna, en härlig förskola med mycket ljus och grönska. På förskolan finns ca 65 barn fördelade på två grupper för de yngsta barnen och tre grupper för de äldsta. Att dela in barnen i mindre grupper ser vi som en framgångsfaktor och en viktig del i vårt pedagogiska arbete, som kräver ett stort mått av självständighet av dig som pedagog.

I vårt område fokuserar vi på att skapa lärmiljöer där barnens nyfikenhet och lust att lära står i centrum, för att skapa goda förutsättningar för ett livslångt lärande. Vi använder oss av ett reflekterande arbetssätt och är lyhörda för barnens tankar och idéer. Barnen visar vägen för fortsatt arbete. Dokumentation är en naturlig del av vår verksamhet, den gör vi tillsammans med barnen för att göra barnen medvetna om sitt eget lärande.

Här kan du se en liten del av vårt arbete och våra lärmiljöer:
https://youtu.be/NGQ1AIoxljw

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss möter barnen vuxna som ser varje barns möjligheter och som engagerar sig i samspelet med både det enskilda barnet och barngruppen. Vi vill ge barnen möjlighet att tillägna sig ett rikt lärande under hela dagen utifrån våra styrdokument.
Förskolan andas av nyfikenhet och upptäckarglädje för små som stora. Här ska man varje dag få lyckas, känna att jag är viktig, uppleva att det är roligt att lära sig nya saker och erövra omvärlden tillsammans.
Vi arbetar för att stärka barnens intresse för att lära och erövra nya erfarenheter, kunskaper och färdigheter. Det gör vi genom att erbjuda en verksamhet och lärmiljö som främjar leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet.
Vi erbjuder dig:
• Medvetna pedagoger med uppdraget i fokus
• Handledning, mentorskap, kollegialt lärande och kontinuerlig fortbildning.
• Ett väl förankrat systematiskt kvalitetsarbete som ramar in uppdraget
• Dokumentation genom Pluttra
• Pedagogiska måltider.
• Pedagogisk utvecklingstid, enskilt och i arbetslaget
• Arbetskläder

KVALIFIKATIONER
Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta både självständigt och i arbetslag.
Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling/förädling med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund.
Du är engagerad, hängiven och empatisk. Barnen ska mötas av pedagoger som är positiva och känslomässigt tillgängliga.
Legitimerad förskollärare.
Du som väntar på din lärarlegitimation är också välkommen att söka tjänsten. Vid eventuell anställning erbjuds du då en
tidsbegränsad anställning som övergår i en tillsvidareanställning när du visat din legitimation.
Har du kunskap i tecken som stöd är det meriterande.

ÖVRIGT
Tjänsten annonseras under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Förskollärare, Stommens Förskola

Marks kommun