skoljobb.se

Förskollärare till Ängkärr och Västra skogen

Företag Solna stad
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-21

Ansök nu

Förskollärare till Ängkärr och Västra skogen

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat. 

Om arbetsplatsen
Ängkärr och Västra skogens förskolor är en del av Granbacka förskoleenhet, vi är en enhet med ett gott samarbete mellan förskolorna och enheten har haft samma förskolechef i många år vilket skapat trygghet och stabilitet. Du kommer till stabila, inarbetade förskolor, med barnen i fokus. Det finns mycket kunskap och pedagogerna är i blandade åldrar allt från 20 - 65 år så din ålder spelar mindre roll. Båda förskolorna har lång historia i Solna och många återkommande familjer.

Vad innebär arbetet?
Som förskollärare hos oss har du ansvar för den pedagogiska verksamheten på avdelningen, och tillsammans med övriga medarbetare för den pedagogiska verksamheten på förskolan i stort. Du ansvarar för vardagssituationer i förskolan och verkar för en god samverkan med barnens vårdnadshavare, det är allt från att hålla i möten, prata inför andra, till att föra det vardagliga samtalet vid hämtning. Som förskollärare kommer du ingå i ett arbetslag som skall utforma verksamheten och lägga en god grund för barnens utveckling. I arbetet ingår reflektion, observation och dokumentation av barnens lärandeprocesser, som förskollärare hos oss har du också möjlighet att vara en del av enhetens pedagogiska utvecklingsgrupp (PUG). PUG består av pedagoger från alla våra förskolor, och det är i PUG vi driver den pedagogiska utvecklingen i hela enheten framåt tillsammans. I vår enhet finns goda möjligheter till pedagogisk utvecklingstid.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förskollärarexamen med legitimation, och har några års erfarenhet från arbete i förskola. Du har erfarenhet av utvecklingssamtal och pedagogisk dokumentation, samt av olika former av samverkan (föräldramöten, daglig kontakt med föräldrar). 

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av förskolans utveckling samt är väl förtrogen med läroplanen. Du är van att använda IKT som en naturlig del i det pedagogiska arbetet och den pedagogiska dokumentationen. Du arbetar också aktivt med att utveckla det pedagogiska arbetet på avdelningen och på förskolan som helhet. Du känner glädje och lust att följa barns lärande och brinner för att arbeta med kreativa uttrycksformer. Du är en medforskande pedagog med det kompetenta barnet i fokus. Du låter barnen få möjlighet att pröva sina förmågor och utforska omvärlden. 

Vårt erbjudande
Hos oss får du goda arbetskamrater, bra förutsättningar för pedagogisk utvecklingstid, arbetskläder i form av varm vinterjacka, mat lagad på plats av våra kockar, samt ett bra samarbete både inom förskolan och i enheten. Alla våra förskolor har närhet till kommunikationer både buss och tunnelbana, och vi finns i ett bra område med naturen inpå knuten, trots närheten till city. 

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till förskolechef Lena Berg.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med tillträde snarast.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 21 oktober. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

 

Dela detta jobb

Förskollärare till Ängkärr och Västra skogen

Solna stad