skoljobb.se

Förskollärare till Ängslyckans förskola, heltid

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-12-06

Ansök nu

Förskollärare till Ängslyckans förskola, heltid

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.Beskrivning
Ängslyckans förskola består av fyra avdelningar.

Avdelningarna är åldersintegrerade i åldrarna 1-3 och 3-5. Förskolan ligger på östra sidan av centralorten i bostadsområdet Östermalm, granne med Storängsskolan. Förskolan har gemensamma mötesplatser för barn och pedagoger. Både de inre och yttre miljöerna är föränderliga utifrån barnens utforskande.Vårt övergripande tema hållbar utveckling mynnar ut i olika projekt utifrån barnens intressen. För att fånga barnens frågor och hypoteser använder vi oss av pedagogisk dokumentation, som ett verktyg för att synliggöra barnens och pedagogernas lärprocesser.Arbetsuppgifter
Vi söker dig som med glädje och kunskap vill vara med och ge våra barn en trygg, kreativ, lärorik och positiv tid hos oss. Du har en positiv grundsyn, ett reflekterande arbetssätt och arbetar med tydlig förankring i uppdraget. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att mål utifrån styrdokument förverkligas. Du ansvarar för den pedagogiska utvecklingen och arbetar målinriktat med reflektion, utvärdering, utveckling och uppföljning tillsammans med övrigt arbetslag. Som legitimerad förskollärare ansvarar du för undervisningen. Du har ansvarar vidare för att ge barn och föräldrar möjlighet till delaktighet och inflytande över verksamheten. Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och ser det som en styrka att man är fler i ett arbetslag. Kvalifikationer
Vi söker dig som:

Har förskollärarlegitimation och god samarbetsförmåga.

Är strukturerad i ditt sätt att arbeta och är intresserad av att utvecklas i din roll som förskollärare.

Har kompetens att genomföra alla arbetsuppgifter som ingår i förskolläraruppdraget.

Har erfarenhet eller intresse för pedagogisk dokumentation.

Har en positiv barnsyn där du arbetar aktivt med barnens delaktighet och ansvar.

Vill delta aktivt i det systematiska kvalitetsarbetet och har idéer kring hur detta kan utvecklas.

Ser modern teknik som en självklarhet i dagens förskola – som ger stora möjligheter till utveckling.

Vill vara med och utbilda världsmedborgare.

Tjänsten kommer att utannonseras externt och internt och kommer att tillsättas under förutsättning av erforderliga beslut.

Erfarenhet krävs

 
Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Förskollärare till Ängslyckans förskola, heltid

Finspångs kommun