skoljobb.se

logo

Förskollärare till Åvikens förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-09-26

Ansök nu

Förskollärare till Åvikens förskola

Om arbetsplatsen

Barn och utbildningsnämndens verksamhetsområde omfattar 16 förskolor, 14 grundskolor samt Fenix kultur och kunskapscentrum som innefattar gymnasium, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Vi arbetar målinriktat för att ge varje barn och elev kunskap och framtidstro som kan följa dem genom livet.

Åvikens förskola är en nybyggd förskola med sex avdelningar centralt belägen i Vaggeryd, omgiven av härlig skog och promenadstråk.
Hos oss är tillsammans vårt vägledande förhållningsätt och vi vill att vår förskola ska kännetecknas av välkomnande och delaktighet. Åviken ska vara en plats där vi tillsammans gör skillnad, för varandra och vår omvärld.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som förskollärare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att vara med och bidra till barns utveckling och lärande. TILLSAMMANS är ett ledord som vi tagit ställning för i den utbildning vi erbjuder våra barn. Värdeordet lever också i den samverkan som vi byggt upp mellan avdelningarna och den härliga stämning som finns hos oss.

Förskolan arbetar i projekt där barns frågor, intressen och nyfikenhet styr innehållet. Projektet tar sin utgångspunkt i enhetens gemensamma tema som under läsåret är Hållbar utveckling- Naturens hemligheter. Med hjälp av verktygen observation, dokumentation och reflektion synliggör du barns läroprocesser; enskilt och i grupp. Verktygen hjälper dig också att ta ut riktningen för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Arbetet med pedagogisk dokumentation utgör en självklar och viktig del i det systematiska kvalitetsarbetet och i vår verksamhetsutveckling. Ni får stöd i dessa processer av enhetens pedagogista som kontinuerligt finns med i arbetslagets reflektioner varannan vecka.

Förskolan är en VFU-skola vilket innebär att vi tar emot förskollärarstudenter. Vi har tagit ställning för att alla pedagoger har ett ansvar för studenternas handledning där utbildade VFU-handledare har ett särskilt ansvar. Som förskollärare på Åvikens förskola förväntas du vara intresserad av att med tiden gå handledarutbildning och därefter handleda studenter.

Vi har också tillgång till kommunens Remida som är en pedagogisk verksamhet och ett center för spillmaterial. ReMidas filosofi utgår från att materialet blir pedagogiskt i barnens händer och där hållbar framtid alltid ställs i relation till det som erbjuds. Remida är för oss också en arena för kollegialt lärande där pedagoger möts i olika nätverk.

Du kommer att använda dig av lärplatta och andra digitala kommunikationsverktyg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen/legitimation. Du har ett intresse för pedagogisk dokumentation som förhållningssätt. Erfarenhet av pedagogisk dokumentation och/eller VFU-handledarutbildning är meriterande.

Om du är nyexaminerad förskollärare erbjuder vi dig en mentor under ditt första arbetsår. Vi avsätter tid för både mentor och nyexaminerad att mötas i reflektion kring den egna praktiken, dels individuellt och dels i grupphandledning med andra nyexaminerade.

I enlighet med skollagen krävs utdrag ur belastningsregistret före anställning.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-09-26

2022-09-26 eller efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   22/125

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

 

Övrigt

I Vaggeryds kommun är vi ca 1200 som arbetar och gör skillnad varje dag. Vår uppgift är att erbjuda service till våra kommuninvånare och att arbeta för att ge dem skola, omsorg, fritid och miljö som de behöver för att leva ett gott och meningsfullt liv. Vaggeryds kommun är en tillväxtkommun och invånarantalet förväntas fortsätta öka de kommande åren. Som medarbetare har du därför en viktig roll i kommunens fortsatta utveckling.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt.

Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.

Dela detta jobb

logo
Förskollärare till Åvikens förskola

Vaggeryds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen