skoljobb.se

logga

Förskollärare till Backgårdsgatan 33, Förskolor Valkebo

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Förskollärare till Backgårdsgatan 33, Förskolor Valkebo

Om arbetsplatsen

Valkebo förskolor är ett område med sammanlagt nio förskolor. I Valkebo har vi valt att prioritera utveckling av våra lärmiljöer under läsåret och har arbetat aktivt för att utveckla den digitala lärmiljön.

Backgårdsgatan 33 ligger i centrala Vikingstad med närhet till både tågstation och busshållplatser. Förskolan har plats för 72 barn och är uppdelat på fyra avdelningar. Vi har en stor och härlig gård med närhet till skog och lekplatser. Förskolan har även en egen kock som lagar mat från grunden. Vi arbetar aktivt med färre barn i grupperna under dagen för att öka kvaliteten och måluppfyllelsen.

Valkebo förskolor – där varje möte blir lärande - genom engagemang, glädje och professionalitet! 

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan.

För oss i Valkebo förskolor är det viktigt att du som förskollärare får tid och ges förutsättningar för att lyckas i ditt uppdrag. Du kommer att träffa biträdande rektor och förskolans övriga förskollärare varje vecka i utvecklingsgrupp för att driva förskolans systematiska kvalitetsarbete framåt. Du har även schemalagd enskild tid samt reflektionstid tillsammans med ditt arbetslag varje vecka.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som förskollärare har du goda kunskaper om förskolans uppdrag och är väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

Som förskollärare är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste förskollärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8219

Dela detta jobb

logga
Förskollärare till Backgårdsgatan 33, Förskolor Valkebo

Linköpings kommun