skoljobb.se

logga

Förskollärare till Björkö-Arholma förskola!

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-03-27

Ansök nu

Förskollärare till Björkö-Arholma förskola!

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Vill du arbeta i ett mindre sammanhang på en förskola i skärgården? Är du flexibel, lösningsinriktad och har du förmåga att anpassa din undervisning till olika åldrar samt tänka utanför boxen? Brinner du för goda pedagogiska relationer och att bedriva undervisning utomhus? Vill du driva pedagogisk utveckling och ingå i områdets ledningsgrupp? Då ska du söka arbete hos oss!

Björkö-Arholma förskola ingår i Väddö förskoleområde som även består av Grisslehamns förskola, SöderbyKarls förskola och Elmsta förskola.

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du för.

* att undervisningen utgår från läroplanen och barngruppens behov

* att det systematiska arbetet genomförs och dokumenteras

* att leda arbetslagets planering, reflektion & pedagogiska diskussioner

* att hålla dig uppdaterad om styrdokument samt aktuell forskning

Som arbetslagledare:

* sitter du med i ledningsgruppen och bidrar till alla förskolors utveckling

* är du länken mellan rektor och arbetslag

Utmaningarna

Att arbeta på en liten förskola ställer stora krav på flexibilitet samt förmåga att lösa problem som uppstår, då avstånden är långa. Körkort och tillgång till bil är nödvändigt då allmänna kommunikationer är glesa per dag.

Kvalifikationer

Förskollärarlegitimation är ett krav (eller att du går sista terminen på förskollärarutbildningen).

Önskvärt och meriterande om du har goda kunskaper inom målstyrd planering, utomhuspedagogik samt digitala verktyg.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Björkö-Arholma är en liten förskola belägen långt söderut på Väddö, adressen är Simpnäsvägen 739. Förskolan har idag en syskongrupp bestående av 5 barn och i arbetslaget finns förskollärare och barnskötare med lång yrkeserfarenhet. Förskolan ordnar alla måltider själva (utifrån frysta lunchutskick från Elmstaskolans kök) och öppettiderna är i dagsläget 7.00-16.30 men dessa kan naturligtvis ändras utifrån vårdnadshavares behov av barnomsorg. Under detta läsår har våra utvecklingsområden handlat om hur vi kan erbjuda barnen möjlighet att utveckla adekvat digital kompetens och att syna våra lärmiljöer utifrån jämlikhetsperspektivet.

Rektor gör regelbundna verksamhetsbesök samt att det finns möjlighet att kontinuerligt delta på digitala Bibas-forum, förskollärarträffar och kortare avstämningsmöten. Även en del av våra APT-träffar hålls digitalt som en del av en hållbar arbetsmiljö. Ledningsgruppen består av rektor, adminstöd och en arbetslagledare från varje förskola och vi har möten varje månad samt ibland heldagar för kompetensutveckling.

Är du ny som förskollärare ordnar vi självklart en mentor under ditt första tjänstgöringsår som kan stödja dig i yrket.

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Precis som vi har du också ett barnrättsperspektiv i ditt dagliga arbete, i enlighet med barnkonventionen.

Anställningsform

Tjänsten är heltid.

Tillträde datum 2023-04-17 eller enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2023-02-27

Sista ansökningsdag:

2023-03-27

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Förskollärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor

Petra Fröberg, petra.froberg@norrtalje.se, 0176-71500

Facklig företrädare för Sveriges Lärare

Melinda Gester Ingholm, melinda.gester-ingholm@norrtalje.se, 0739-623804

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

  • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

  • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

  • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logga
Förskollärare till Björkö-Arholma förskola!

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen