skoljobb.se

logo

Förskollärare till Blåkulla förskola, Laholms kommun

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-11-30

Ansök nu

Förskollärare till Blåkulla förskola, Laholms kommun

I Laholm blåser det medvind! Här råder tillväxt och inflyttningstakten ökar stadigt. Med ett unikt läge vid havet i södra Halland, angränsande till såväl Skåne som Småland, är Laholm en attraktiv plats att både bo och arbeta på. Här finns livskvalitet i många former med stränder, branta skidbackar, milsvida cykelleder och Hallands äldsta stadskärna.

I Laholms kommun med cirka 2 000 medarbetare är ledorden glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar för att vara en utvecklande och professionell service- och myndighetsorganisation.

Vill du vara en del i vår utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsplatsen

Blåkulla förskola är en förskola som utvecklas och växer. Vi har i dagsläget sex avdelningar men står nu inför att öppna ytterligare en avdelning i en byggnad där vi startade upp en avdelning i oktober.

Nu söker vi två förskollärare som vill vara med och forma en avdelning från start. Vi behöver även ersätta en förskollärare som hittat nytt arbete, detta är på en avdelning för de yngre barnen.

I arbetet ingår att utforma och organisera verksamheten efter barnens bästa och att utveckla samarbetet med barnens vårdnadshavare. Vi strävar efter att skapa en trygg miljö, där alla barn får förutsättningar att utvecklas till sitt bästa jag.

Förskolan ingår i ett område med ytterligare två förskolor och vi arbetar för att utveckla vårt kollegiala utbyte genom pedagoggrupper som träffas regelbundet via teams för att diskutera aktuella pedagogiska frågor – Vårt fokus de senaste åren har varit empatiskt ledarkap.

I vår verksamhet är systematiskt kvalitetsarbete genom pedagogiska planeringar ett viktigt verktyg för utveckling och lärande. Vi använder oss av V-klass i vårt systematiska kvalitetsarbete.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare ansvarar du för att strukturera, dokumentera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån förskolans läroplan tillsammans med ditt arbetslag. Vi söker dig som har god förmåga att se alla barn och ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter liksom du tar del av andras.

Är du nyutexaminerad förskollärare ingår en introduktionsperiod där 10 % av din tjänstgöring avsätts. Här ges du möjlighet att utveckla din undervisning och din kommunikativa förmåga tillsammans med din mentor.

Kvalifikationer
förskolärarlegitimation och eller lärarlegitimation med behörighet att arbeta inom förskolan är ett krav för att du ska vara aktuell för denna tjänst. 

Du ska ha lätt för att samarbeta med såväl vårdnadshavare, barn och personal och du ska vara väl förtrogen med våra styrdokument. Du ska ha god förmåga att omsätta målen i styrdokumeten i både praktik och teori.

Vi ser gärna att du är väl förtrogen med IKT och arbete med lärplatta/dator då vi arbetar med v-klass.

Eftersom vi startar upp en helt ny avdelning så ser vi också gärna att du har erfarenhet av inskolningar.

Du behöver vara flexibel i arbetet och det krävs att du är lösningsfokuserad och kan se och hitta möjligheter till förändringar när det krävs.

Du är en engagerad, ansvarsfull och tydlig person som vill dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Du har kvalitet i fokus och ser förändringar och lösningar som en möjlighet till utveckling.

Du är en förbild för barnen och har ett positivt förhållningssätt.

Att verka för ett gott bemötande och ett medvetet förhållningssätt till barn, vårdnadshavare samt kollegor är viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen att söka till tjänsten som förskollärare på Blåkulla förskola.
Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv med din ansökan.

Är det någon av tjänsterna som du brinner extra mycket för får du gärna notera det i din ansökan.

Övrigt
Kommunen arbetar men en övergripande språkplan, olika satsningar via Skolverket, för tillfället en satsning på specialpedagogik för lärande som alla förskollärare går.

Vi har tillgång till ett barnhälsoteam med specialpedagog och barnpsykolog. Vi har även en integrationspedagog som stöder oss i arbetet och driver ett nätverk kring integration.

Anställda i Laholms kommuns förskolor erhåller en Ipad eller bärbar dator som arbetsverktyg, har arbetskläder samt har möjlighet till friskvårdskort/friskvårdspeng.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, 85–100 %


Tillträdesdag

Snarast/2022-01-17 eller enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Upplysningar
Christina Frising, Förskolechef, 0725-03 93 79, 0430-266 10

Fackliga upplysningar

Lärarförbundet i Laholm, 0430-159 63, 0767-64 35 00

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Sista ansökningsdag
2021-11-30.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Referenser

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, religion eller annan trosuppfattning.

Dela detta jobb

logo
Förskollärare till Blåkulla förskola, Laholms kommun

Laholms kommun - Socialförvaltningen