skoljobb.se

logo

Förskollärare till Bullerbyns förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-04-11

Ansök nu

Förskollärare till Bullerbyns förskola

Om arbetsplatsen

Vill du teama med oss på Bullerbyns förskola? Då har du chansen fr.om augusti 2021! Bullerbyns förskola har arbetat fram en tydlig värdegrund som vi vill ska prägla förskolan under hela dagen:

  • "Vi vill skapa en Välkomnande förskola där ALLA har en plats i tillsammanshet med andra. Vi tror på barnet och dess drivkraft i att utforska världen i samspel med andra.

  • Vi vill skapa känslan "Här är det gott att vara!" Vi tror att glädje och skratt har stor betydelse i hur vi upplever förskolans klimat och atmosfär.

  • Vi vill att leken ska ha en central plats i utbildningen då leken har stor betydelse för att bearbeta och befästa undervisning och lärande. Vi iscensätter mötesplatser som bjuder in till lekskapande där fantasi och kreativitet får mötas.

  • Allas olikheter behövs på vår förskola för att skapa nyfikenhet i nya sätt att förstå och bilda kunskap. Vi vill att alla ska utveckla känslan av "Jag kan, jag vill och jag vågar i mötet med andra och framtiden."

Vi arbetar projekterande och försöker tillsammans förstå ett utforskande förhållningssätt. Under 2021 har vi projektvägg som utvecklingsområde. Det innebär att vi följer, dokumenterar och reflekterar kring lärprocesser och strategier inom projektet. Det är ett utvecklingsområde som ger energi och fördjupar vårt projekterande än mer.

Vaggeryds kommun har två tätorter omgivna av levande landsbygd i natursköna Småland. Vårt strategiska läge mellan Jönköping och Värnamo gör kommunen till en attraktiv plats att bo och arbeta i. Som medarbetare hos oss har du en viktig roll, här finns plats för dig som vill göra skillnad.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som förskollärare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att vara med och bidra till barns utveckling och lärande. Hos oss får du möjlighet att påverka och medverka till en positiv och utmanande pedagogisk miljö. Du kommer till en verksamhet där balansen mellan omsorg och lärande alltid ställs i förhållande till barn och barngrupp. Utforskande, nyfikenhet, framtidstro och reflekterande är viktiga ord i vår verksamhet. Vi har en tilltro att olikhet berikar, både för barn och pedagoger.

Förskolan arbetar med tema där barnens frågor, intressen och nyfikenhet har inflytande över innehållet. Med hjälp av verktygen observation, dokumentation och reflektion synliggör du barnens lärprocesser både enskilt och i grupp. Dessa verktyg hjälper dig också att ta ut riktningen för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Arbetet med pedagogisk dokumentation utgör en självklar och viktig del i vårt systematiska kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling.

Du kommer att använda dig av lärplatta och andra digitala kommunikationsverktyg. Vi erbjuder dig kompetensutveckling genom bl. a nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du behöver vara engagerad och mån om att ställa dig i dialog på olika sätt i olika sammanhang. Hos oss "provtänker" vi gärna tillsammans. Genom dialog gör du barnen delaktiga i sina lärprocesser. Du är intresserad av pedagogisk dokumentation som förhållningssätt.
Om du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation är det också meriterande.

Du som är nyexaminerad förskollärare erbjuds en mentor under ditt första arbetsår. Våra mentorer har mentorsutbildning och vi avsätter tid för både mentor och nyexaminerad att mötas i reflektion kring den egna praktiken.

I enlighet med skollagen krävs utdrag ur belastningsregistret före anställning.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-09

Tillsvidare.

Dela detta jobb

logo
Förskollärare till Bullerbyns förskola

Vaggeryds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen