skoljobb.se

Om arbetsplatsen

Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Vi är en stad med framtidstro som bubblar av aktiviteter och nytänkande. 

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga. Kommunen tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Skolförvaltningen är kommunens näst största förvaltning och arbetar målinriktat för en tillgänglig skola för alla. Vi ansvarar för förskola, familjedaghem, öppen förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, fritidsgårdar samt vår lägeranläggning i Knapped.
Karlskoga kommun växer och det finns idag 30 förskolor med geografisk spridning över hela staden. Verksamheten präglas av medvetna pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje barns förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare har du en unik möjlighet att påverka och bidra till barns utveckling och lärande. Genom ditt pedagogiska kunnande och förhållningssätt bidrar du till att skapa en positiv och utvecklande miljö för varje barn och barngrupp. 

Vår höga pedagogiska kvalitet skapar vi genom att hela tiden utmana och utveckla våra arbetsmetoder. De senaste åren har vi gjort satsning på den digitala kompetensen, för att ge alla barn möjlighet att använda IKT som verktyg. I vårt systematiska kvalitetsarbete använder vi oss av PLUTTRA, en dokumentations- och informationsplattform. Vi driver också ett spännande utvecklingsarbete med förskolans lärmiljö utifrån ett pedagogiskt och fysiskt perspektiv. Vi deltar i Skolverkets satsning Läslyftet, för att utveckla undervisningen inom språk och kommunikation genom kollegialt lärande. Vi ingår i UNICEF´s pilotmodell, Barnrättskommun med målsättning att höja och säkra barnrättsperspektivet.
Som ny medarbetare kommer du få ta del av allt detta.

På några förskolor behöver vi pedagogisk samordnare. Du tillhör då områdets ledningsgrupp och ditt uppdrag är då att vara drivande och samordna arbetssätt och arbetsformer på enheten för att utveckla det pedagogiska uppdraget.

Som förskollärare erbjuds du: 
• riktad kompetensutveckling under fyra dagar per år 
• specialpedagogiskt stöd 
• utbildning i ICDP, steg 1
• utbildning i Barn HLR, första hjälpen för barn
• brandutbildning
• kostnadsfri pedagogisk lunch 
• friskvårdspeng 
• arbetskläder 
• introduktion som ny medarbetare
• är du nyexaminerad sker introduktionsperiod med handledning av en erfaren mentor. 

Låter det intressant? Välkommen att söka jobb hos oss.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- har examen/ legitimation som förskollärare 
- är i slutet av dina studier till förskollärare
- vill kombinera arbete med studier till förskollärare

För att trivas hos oss tror vi att du är positiv, ser möjligheter och vill ha fokus på barnens lärande och utveckling. Du instämmer i värdet av att ha ett uppskattande förhållningssätt och utmanas av kreativt tänkande och viljan att utmana dig själv och dina kolleger. 

Vi strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Anställningens omfattning

Tillträde från september 2018 eller efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   förskollärare

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Arbetsplats
Karlskoga Kommun
Yrkeskategori
Lärare i förskola/Förskollärare

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
8

Kontaktperson
Ann Ragén
Förskolechef 0586-612 18

Facklig företrädare
Lärarförbundet
0586-621 27 lararforbundet@karlskoga.lararforbundet.se

Förskollärare till förskolan

Företag Karlskoga kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-12

Ansök nu

Dela detta jobb