skoljobb.se

Förskollärare till förskolan Vibytorp i centrala Hallsberg

Regioner
Utgår

2021-12-17

Ansök nu

Förskollärare till förskolan Vibytorp i centrala Hallsberg

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Förskolan Vibytorp i centrala Hallsberg söker en förskollärare/Lärare i förskolan för en tillsvidaretjänst på heltid! 

Vibytorp finns centralt i Hallsberg. Förskolans barn är uppdelade i yngre och äldre där pedagogerna samverkar och barnen får vara i mindre grupper under dagen. Barnen ska få leka och lära i en lugn, harmonisk och stimulerande miljö. Barnen ska känna sig trygga, ha roligt och kunna utvecklas i sin egen takt. Utbildningen bygger på barnens egna intressen och funderingar. Vi har under två läsår arbetat med Läslyftet (skolverket) och har språket som prioriterat mål. På förskolan finns en pedagogista som stöttar och hjälper till i reflektionerna. Vi har även en ansvarig pedagog i vår ateljé som bjuder in och samarbetar i de olika projekten.

På förskolan arbetar pedagogerna för att den pedagogiska dokumentationen är ett hjälpmedel som möjliggör en utveckling av utbildningen och av oss själva samtidigt som vi synliggör barnens lärande. Vi använder moderna tekniska hjälpmedel i dokumentationsarbetet vilket ökar reflektionsmöjligheterna både för pedagogerna och tillsammans med barnen.

Enskild reflektion och arbetslagsplanering som är 8 timmar/vecka och arbetslag är förlagd till dagtid, medan arbetsplatsträffar och vissa andra möten är på sen eftermiddagstid eller kvällstid.

Förskolan Vibytorp står för en god och positiv anda. Tillsammans skapar vi en arbetsplats där alla tar hand om varandra och känner ansvar och glädje i det dagliga arbetet. Vi har hög lärartäthet (90%) på förskolan så hos oss får du arbeta tillsammans med andra förskollärare.

Känner du att detta är något för dig så är du välkommen att söka den aktuella tjänsten.

Hos oss får du:

 • En egen iPad. Vi ser digitaliseringen i förskolan som ett verktyg som både förenklar och förbättrar vår verksamhet. Vi använder digitala verktyg i det pedagogiska arbetet för att utveckla barnens digitala kompetens.

 • Stöd av pedagogista

 • Stöd av specialpedagog

 • Arbetskläder för utomhus- och innebruk.

 • Friskvårdsbidrag via Epassi

 • Förmånscykel

 • En arbetsplats där glädje och trygghet står i fokus

Kompetenskrav

För att vara kvalificerad för tjänsten behöver du vara legitimerad förskollärare, alternativ ha en lärarutbildning med inriktning mot yngre åldrar.

Meriterande:

 • Erfarenhet av att arbeta utefter Reggio Emeliapedagogiken

 • Erfarenhet från projektinriktat arbetssätt

 • Goda IT kunskaper

 • VFU-handledare

Vi söker dig som är positiv, glad, trygg och entusiastisk i ditt arbete. I ditt dagliga arbete skall du kunna möta människor med inlevelse och empati. Du skall vara redo att driva det pedagogiska arbetet framåt och vara väl insatt i förskolans läroplan och uppdrag.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övriga upplysningar:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde sker 2022-03-01 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 2021-12-17. Vänligen bifoga din legitimation direkt i ansökan. 

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.

Varmt välkommen med din ansökan!     

Vi gör aktiva val avseende rekryteringsstöd och exponering inför varje rekrytering varför vi undanber oss direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner

Sofie Billström

Rektor, förskoleområde 3

0582-68 51 67

sofie.billstrom@edu.hallsberg.se

Dela detta jobb

Förskollärare till förskolan Vibytorp i centrala Hallsberg

Hallsbergs kommun