skoljobb.se

logga

Förskollärare till Förskolor Valkebo

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Förskollärare till Förskolor Valkebo

Om arbetsplatsen

Valkebo förskolor startar upp en ny förskola. Det är en befintlig förskola i Vikingstad som flyttar in i en nybyggd skola/förskola i januari 2022. I samband med flytten utökas den befintliga personalgruppen i takt med att barnantalet kommer att öka. Den nya förskolan, som kommer heta förskolan Valkyriagatan, har närhet till både tågstation och busshållsplats.

Förskolan Valkyriagatan är en del av Valkebo förskolor som är ett område med sammanlagt nio förskolor. Under detta läsår har Valkebo förskolor valt att prioritera målområdet digitalt meningsskapande, utforskande arbetssätt och pedagogisk dokumentation.

Valkebo förskolor – där varje möte blir lärande - genom engagemang, glädje och professionalitet!

En av tjänsterna kan komma att få placering på en annan förskola i central Vikingstad.

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan.

För oss i Valkebo förskolor är det viktigt att du som förskollärare får tid och ges förutsättningar för att lyckas i ditt uppdrag. Du och dina förskollärarkollegor har därför två timmar schemalagd tid varje vecka för att mötas och driva förskolans systematiska kvalitetsarbete framåt i nära samarbete med biträdande rektor. Du har även schemalagd tid för dokumentation och reflektion, både enskilt och tillsammans med ditt arbetslag.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som förskollärare har du goda kunskaper om förskolans uppdrag och är väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

Som förskollärare är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste förskollärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 3

Ref. nr: 7598

Dela detta jobb

logga
Förskollärare till Förskolor Valkebo

Linköpings kommun