skoljobb.se

Förskollärare till Fyllinge Vo

Företag Halmstads kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-31

Ansök nu

Förskollärare till Fyllinge Vo

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 14 300 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 2 600 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, skolbarnsomsorg, kulturskola, grundsär, teknikskola och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Skolområde söder är ett mångkulturellt område där vi skapar förutsättningar för alla att lyckas. Vi arbetar medvetet med att utveckla den pedagogiska verksamheten och nå resultat genom samverkan, medledarskap och teamarbete.

ARBETSUPPGIFTER
På våra förskolor utvecklas ett interkulturellt förhållningssätt och en normkritiskt och normkreativt språkutvecklande undervisning. Den pedagogiska dokumentationen blir medel för att lyssna in barnens frågor och tankar så att undervisningens innehåll väcker lust hos barnen. Barns frågor och intresse är viktiga medel i arbetet mot målen i läroplanen. Våra förskolor ska vara barns demokratisk arena. Alla inkluderas och får odla sina styrkor oavsett ursprung, kön eller hemkultur med mera. En god samverkan mellan oss och barnens föräldrar är av största vikt. Därför håller vi på att utveckla introduktionssamtal, föräldracaféer och användning av plattformen Unikum så att vårdnadshavare involveras.

Som nyanställd får du en tvådagars introduktion av kolleger och kommer att ingå i en kollegial handledningsgrupp med andra nyanställda och några som jobbat hos oss ett tag. Ni träffas några gånger under läsåret. I övrigt finns ett flertal formella och informella nätverk mellan våra fem förskolor och mellan pedagoger, vilket ingår i den pedagogiska utvecklingstiden. Det finns möjlighet till handledning i mindre grupp. Vi tror stark på att lärande uppstår mellan människor, därför behöver vi varandra för att utvecklas i vår profession.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har förskollärarexamen/förskollärarlegitimation. Du förväntas vara delaktig och känna ansvar för verksamhetens organisering, genomförande och arbetsprocesser både på din avdelning samt för enheten.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i relation till arbetsbeskrivningen ovan där en positiv grundattityd, mod, en god kommunikationsförmåga och organisationsförmåga är av vikt
Har du haft möjlighet att gå femdagars bygga broar utbildning (i activ4change´s regi) är detta ett stort plus.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Förskollärare till Fyllinge Vo

Halmstads kommun