skoljobb.se

Förskollärare till Fyrklöverns förskola

Företag Solna stad
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-01-21

Ansök nu

Förskollärare till Fyrklöverns förskola

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat. 

Om arbetsplatsen

På Fyrklövern har vi sammanlagt fyra härliga barngrupper, generösa lokaler och en vacker stor gård. Vi delar hus med Klöverns förskola vilket ger dig som förskollärare hos oss extra många kompetenta kollegor att byta erfarenheter med. Vi är en enhet präglad av trygghet och tydlighet både för barn och personal. Det är dessutom nära till kommunikationer som tvärbana, buss och pendeltåg.

Vad innebär arbetet?
Som förskollärare hos oss har du ansvar för den pedagogiska verksamheten på avdelningen, och tillsammans med övriga förskollärare för den pedagogiska verksamheten på förskolan i stort. Du ansvarar för vardagssituationer i förskolan och verkar för en god samverkan med barnens vårdnadshavare. Du kommer att ingå i ett arbetslag som skall utforma verksamheten och lägga en god grund för barnens utveckling. I arbetet ingår reflektion, observation och dokumentation av barnens lärandeprocesser.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förskollärarexamen med legitimation, alternativt är utbildad lärare mot de yngre åldrarna, och har några års erfarenhet från arbete i förskola. Du har erfarenhet av utvecklingssamtal och pedagogisk dokumentation, samt av olika former av samverkan (föräldramöten, daglig kontakt med föräldrar). 

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av förskolans utveckling samt är väl förtrogen med läroplanen. Du är van att använda IKT som en naturlig del i det pedagogiska arbetet och den pedagogiska dokumentationen. Du arbetar också aktivt med att utveckla det pedagogiska arbetet på avdelningen och på förskolan som helhet. Du känner glädje och lust att följa barns lärande och brinner för att arbeta med kreativa uttrycksformer. Du är en medforskande pedagog med det kompetenta barnet i fokus. Du låter barnen få möjlighet att pröva sina förmågor och utforska omvärlden. 

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig möjlighet att bli avdelningsansvarig på en stabil förskola med väl utvecklad verksamhet inom speciellt tal och språk men även inom organisation och andra delar. Vi satsar på fortbildning i gemensamma föreläsningar och tror mycket på det kollegiala lärandet i pedagogiska utvecklinggrupper på enheten. Du har 5 timmars planering där du bland annat har möjlighet att sitta med ditt arbetslag 1,5 timme varje vecka. Du har även fria pedagogiska måltider, friskvårdsbidrag och arbetskläder för vinter och höst/vår.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till förskolechef Violeta Saric violeta.saric@solna.se

Facklig kontaktperson är Kristina Karhunen 08-746 10 00.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på  heltid, provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 21 januari. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem och kallar till intervju löpande.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Länk till den här sidanhttps://www.solna.se/sv/naringsliv-och-arbete/arbete-och-utbildning/jobba-i-solna-stad-/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=1985&rmlang=SE

Dela detta jobb

Förskollärare till Fyrklöverns förskola

Solna stad