skoljobb.se

Förskollärare till Gasellens förskola

Företag Solna stad
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-25

Ansök nu

Förskollärare till Gasellens förskola

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat. 

Om arbetsplatsen
Gasellen ligger i Råsunda och har två avdelningar med åldersblandade grupper, där det arbetar engagerade pedagoger som trivs på sitt arbete. Förskolan  erbjuder en stor gård som inbjuder till lek och lärande och  arbetet utgår från förskolans läroplan och hämtar inspiration från olika pedagogiska filosofier. Ledordet i verksamheten är barns delaktighet – att utgå från barnens intressen. Till förskolan Gasellen tar du dig enkelt med pendeltåg, tunnelbana, tvärbana eller buss.

Vad innebär arbetet?
Som förskollärare hos oss har du ansvar för den pedagogiska verksamheten på avdelningen, och tillsammans med övriga förskollärare för den pedagogiska verksamheten på förskolan i stort. Du ansvarar för vardagssituationer i förskolan och verkar för en god samverkan med barnens vårdnadshavare. Som förskollärare kommer du ingå i ett arbetslag som skall utforma verksamheten och lägga en god grund för barnens utveckling. I arbetet ingår reflektion, observation och dokumentation av barnens lärandeprocesser.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förskollärarexamen med legitimation, alternativt är utbildad lärare mot de yngre åldrarna, och har några års erfarenhet från arbete i förskola. Du har erfarenhet av utvecklingssamtal och pedagogisk dokumentation, samt av olika former av samverkan (föräldramöten, daglig kontakt med föräldrar). 

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av förskolans utveckling samt är väl förtrogen med läroplanen. Du är van att använda IKT som en naturlig del i det pedagogiska arbetet och den pedagogiska dokumentationen. Du arbetar också aktivt med att utveckla det pedagogiska arbetet på avdelningen och på förskolan som helhet. Du känner glädje och lust att följa barns lärande och brinner för att arbeta med kreativa uttrycksformer. Du är en medforskande pedagog med det kompetenta barnet i fokus. Du låter barnen få möjlighet att pröva sina förmågor och utforska omvärlden. 

Vårt erbjudande
Vi erbjuder möjligheter att tillsammans med oss utveckla ett kreativt och öppet arbetsklimat med delaktighet och inflytande både för pedagoger och barn. Vi har en fin gård som inbjuder till lärande och utveckling för våra barn på förskolan. Vi har pedagogiska måltider, arbetskläder och ni kan växla in semesterersättning till extra semesterdagar.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till förskolechef Kristina Jönsson 08-746 1605. Facklig kontaktperson är Kristina Karhunen 076-378 6650.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 25 maj. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Förskollärare till Gasellens förskola

Solna stad