skoljobb.se

logo

Förskollärare till Gislaveds förskoleområde 4

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-04-02

Ansök nu

Förskollärare till Gislaveds förskoleområde 4

Barn- och utbildningsförvaltningen, Förskola, Gislaved förskoleområde 4

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Beskrivning

Som medarbetare i Gislaveds kommun är du medskapare på din arbetsplats. Du ges möjlighet och förväntas att bidra till verksamhetens utveckling genom din kunskap och erfarenhet. Hos oss är respekt för olikheter och alla människors lika värde grundläggande.

Välkommen till Gislaveds förskole område 4 som består av 3 förskolor, Sörgårdens förskola, Växthusets förskola och Trastgårdens förskola.

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Hos oss ska alla barn känna trygghet och glädje, de ska leka och lära samt utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Vi lägger stor vikt vid att skapa trygga relationer vilket vi tror är avgörande för att nå goda resultat. I utbildningen använder vi lärplattor som pedagogiskt redskap för undervisning, dokumentation, reflektion och kommunikation. I vårt område sätts barnet i fokus. Utbildningen vilar på demokratins grund och mångfald och olikheter ses som en styrka.

Dina arbetsuppgifter som förskollärare är att planera, genomföra, följa upp, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument. Som förskollärare leder du det  systematiska kvalitetsarbetet vars syfte är att få syn på vad vi gör, varför och vad det leder till. Ett fungerande kvalitetsarbete är avgörande för att kunna främja alla barns utveckling och lärande. Tillsammans med arbetslagen ska du ansvara och organisera så att alla barn ges goda förutsättningar för att utvecklas utifrån sina intressen, förutsättningar och behov. Du leder, motiverar och stimulerar barnen i deras omsorg, lärande och utveckling. I arbetet ingår att verka för en god samverkan med vårdnadshavare och ha ansvar för att introduktion och utvecklingssamtal sker på ett professionellt sätt. Att skapa undervisningssituationer och utforma arbetssätt där barnen utmanas och utvecklas är grundläggande uppgifter. På förskolan samarbetar vi mycket mellan avdelningarna för att ta tillvara på varandras kompetenser på bästa sätt.

Kvalifikationer

Som förskollärare är du en pedagog som utmanar, inspirerar, möjliggör, reflekterar, samt är flexibel – en medforskande pedagog. Du ska ha förmågan att tillsammans med arbetslaget ansvara för att läroplan och övriga styrdokument förverkligas i vardagen på förskolan. Vi söker dig som är engagerad och nyfiken, som vill utvecklas i yrkesrollen. Du får gärna vara van vid att använda IKT samt olika dokumentationsformer som ett verktyg för lärande och utveckling. Du ska ha ett positivt förhållningssätt till uppdraget och bidra till en öppen dialog. Det är viktigt att du har förmågan att bygga förtroendefulla relationer till både barn, vårdnadshavare, medarbetare, specialpedagog och rektor, samt bidra till ett gott arbetsklimat. Din värdegrund ska grunda sig i synen på allas lika värde och tydligt avspegla sig i arbetet med barnen.

Ditt medarbetarskap är djupt förknippat med din förmåga att samarbeta och delta i din och verksamhetens utveckling. Hos oss innebär det att du har ett gott samarbete med chef och kollegor, både på den egna arbetsplatsen och i övriga kommunkoncernen. Du bemöter alla med hög servicenivå, vänlighet och hög kvalitet genom kund- och servicefokus. Du tar ansvar för att göra dig delaktig i verksamhetsfrågor och är lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår.

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller studerar till förskollärare.
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vi tillämpar registerkontroll (utdrag ur belastningsregistret) som en form av lämplighetsprövning för alla som erbjuds anställning i verksamheter där man har en direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar. Beställ gärna det i god tid. 

Känner du att denna beskrivning passar in på dig så tveka inte att söka till oss. Välkommen med din ansökan!

I Gislaveds kommun är heltid en rättighet och därför annonseras lediga tjänster* på heltid. När verksamheten kan tillgodose deltid är det givetvis en möjlighet. *tjänster som är kortare än 3 månader samt vissa befattningar kan undantas. Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

230807 eller enligt överenskommelse

Löneform

Enligt avtal

Antal lediga befattningar

5

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Gislaved

Län

Jönköpings län

Land

Sverige

Referensnummer

2023/121

Kontakt

  • Jessica Thylander, 0371-82729

Facklig företrädare

  • Facklig företrädare nås via kontaktcenter, 0371-81000

Publicerat

2023-03-08

Sista ansökningsdag

2023-04-02

Dela detta jobb

logo
Förskollärare till Gislaveds förskoleområde 4

Gislaveds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen