skoljobb.se

Förskollärare till Gröna Lunds förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Förskollärare till Gröna Lunds förskola

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.


GRÖNA LUNDS FÖRSKOLA är belägen i Ekerös tätort och bildar tillsammans med Stamvägen och Brunna förskola en enhet. Gröna Lunds förskola har 3 avdelningar, Karusellen 1-4 år, Bläckfisken 1-4 år och Spöket 4-5 år. Gröna Lunds förskola ligger nära naturen och går enkelt att åka kollektivt från Brommaplan, vilket tar ca 15-20 minuter. 
Vi är en spännande arbetsplats med inspirerande miljöer som ständigt utvecklas tillsammans med barnen. Våra förskolor är grön flagg- certifierade och vi fortsätter hela tiden att utmana barneni deras nyfikenhet och intresse för miljöarbetet.
På våra förskolor arbetar vi utifrån tanken att "det vi förstärker blir det mer av". Vi lär i alla sammanhang där glädje, trygghet, nyfikenhet och utforskande får vara viktiga komponenter. Vi tror på att "barn gör rätt om de kan" och ingår i en kommunsatsning där vi handleds utifrån Ross W. Green " Collabroative and Proactive solutions" som bygger på samarbetsbaserad problemlösning mellan barn och vuxna. 
Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
I Ekerö kommun får förskollärare tid till barnen och undervisningen – idag är vi en av Sveriges främsta skolkommuner. Våra omgivningar är som gjorda för att knyta an till delar ur läroplanen med vår rika natur och kulturhistoria. För att ge barnen de bästa förutsättningarna delar våra kommunala förskolor och skolor kontinuerligt med sig av erfarenheter och lärdomar med varandra. Här ser vi på det kollegiala lärandet som en förutsättning för barnens utveckling, detta sker i olika nätverk, som en del i en pedagogs kompetensutveckling.

Nu söker vi dig som är en driven förskollärare som vill ge våra barn goda förutsättningar att växa och utvecklas till kreaktiva och trygga individer. Du är en förskollärare som ser utmaningar och glädje i att arbeta med våra barn. Vi söker en lärare som har förmåga att möta varje barns behov och med engagemang stävar efter att skapa lekfulla, utmanande och stimulerande projekt samt lärmiljöer. 

Vi är en enhet som är omvärldsspanare och som hela tiden arbetar för att vår utbildning/verksamhet skall ge barn och pedagoger en värdefull vardag.

Våra fokusområden detta läsår är: 

Lärande och undervisning- Vad betyder undervisning för oss? Vad säger Lpfö 18 om detta? Tillsammans har vi förskollärarforum i enheten där alla förskollärare reflekterar tillsammans kring detta som utgångspunkt.

Ledarskap för pedagoger- Inom förskolan krävs det kompetens att vara en god ledare med bra ledaregenskaper för att leda barn, vårdnadshavare och kollegor, detta är något vi försöker lägga tid på under våra APT och i andra forum.   

Digitalisering i förskolan- Vi är en förskola där digitala verktyg är en naturlig del av vår verksamhet, men vi behöver hela tiden fördjupa och utveckla våra kunskaper inom ämnet. Detta gör vi tillsammans med stöd av vår IKT-pedagog.

Cps- Samarbetsbaserad problemlösning mellan barn och pedagog. 

Alla pedagoger har en en egen Ipad som tekniskt hjälpmedel vilket underlättar i för dokumentation och reflektion, till vår hjälp har vi även Förskoleappen som verktyg. 

Kvalifikationer
För att du ska klara av uppdraget, ser vi gärna att du kan uppfylla följande kvalifikationer:

• Högskoleutbildning -Förskollärare med erfarenhet eller är ny i yrket efter studier.

Tillträde: 2019-08-01 eller enligt överenskommenlse
Omfattning: Heltid 
Anställningsform: Tillsvidare

Om Ekerö kommun

Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.
Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.
För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.
Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner
Linda Borg
Förskolechef
08-124 571 98

Anna Feltenberg
Lärarförbundet
08-124 573 24

Du ansöker senast 2019-05-31 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Förskollärare till Gröna Lunds förskola

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen