skoljobb.se

Förskollärare till Gyllebolets förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-02-29

Ansök nu

Förskollärare till Gyllebolets förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Skolområde söder är ett mångkulturellt område där vi skapar förutsättningar för alla att lyckas. Vi arbetar medvetet med att utveckla den pedagogiska verksamheten och nå resultat genom samverkan, medledarskap och teamarbete.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu 1 förskollärare till Gyllebolets förskola på Fyllinge. Här möter du ett team som är måna om att få varandra att växa i sin profession och man ser nogsamt till att barnen omges av en samverkande atmosfär där pedagogerna är lyssnande, inkännande och tillåtande och som tydligt visar att de VILL vara med barnen samtidigt som de visar varandra uppskattning i det pedagogiska arbetet. Som teammedlem förväntas du bidra till att alla systematiskt och kontinuerligt erbjuder alla barn det känslomässiga stöd de behöver och att undervisningen i både planerade och spontana situationer är meningsfull för alla barn. Språk och identitetsutveckling har en särställning oavsett vilka mål och ämnesinnehåll som hanteras i övrigt. Givetvis har du stort intresse av att följa upp och undersöka effekterna av den utbildning och undervisning ni bedriver. Du kommer också att möta studenter från högskolan, ca en gång per termin. De kommer då ut till förskolan för att ta del av hur man redan från ett års ålder och vidare ser till att alla barn interkulturaliseras i skriftspråket, såväl som i ämnen som matematik och naturvetenskap/teknik med hjälp av analoga och digitala medel. Du ska ha stark vilja att dela barns livsvärldar, ta barnets perspektiv och bidra till deras utveckling och lärande. Du ser till att ta tillvara möten med andra kolleger för att utvecklas som pedagog. Givetvis är du både uppgifts- och samarbetsfokuserad samt bemöter barn, vårdnadshavare och arbetskamrater på ett professionellt och positivt sätt. Som nyanställd i området får du introduktion och stöd i att möta de utmaningar man kan ställas inför i det pedagogiska arbetet på en förskola. Du får exempelvis möjlighet att spetsa din relations- och emotionella kompetens i den satsning området gör utifrån region Hallands koncept Välmående ger resultat där nyanställda och erfarna förskollärare träffas några gånger under ett läsår. I övrigt finns ett flertal formella och informella nätverk mellan våra fem förskolor och dess pedagoger, vilket ingår i förskollärares och arbetslags pedagogiska utvecklingstid. Vid behov finns möjlighet till handledning/mentorskap antingen i mindre grupp eller individuellt beroende på vad du och din närmaste chef kommer överens om. Vi tror stark på att lärande är något som uppstår mellan människor, därför behöver vi varandra för att utvecklas i vår profession. Vi kan komma att kalla till intervjuer under annonseringstiden, så tveka inte att höra av dig i god tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen/förskollärarlegitimation. Du förväntas vara delaktig och känna ansvar för verksamhetens organisering, genomförande och arbetsprocesser både på din avdelning på enheten och i området. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i relation till arbetsbeskrivningen ovan där en positiv grundattityd, mod, en god kommunikationsförmåga och organisationsförmåga är av vikt Har du haft möjlighet att gå femdagars bygga broar utbildning (i activ4change´s regi) är detta ett stort plus.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2020-01-23
Ansök senast
2020-02-29

Upplysningar

  • Ann-Charlotte Jönsson
    Rektor
    Telefon: 070-277 87 64

Ansökan

Referensnummer
C34758 - 2020

Dela detta jobb

Förskollärare till Gyllebolets förskola

Halmstads kommun Barn- och ungdomsförvaltning