skoljobb.se

logo

Förskollärare till Klevshults förskola

Ansök nu

Förskollärare till Klevshults förskola

Om arbetsplatsen
Välkommen till landsbygdens förskola!
Vi söker nu ytterligare en förskollärare till Klevshults förskola. För dig som gillar det lilla sammanhanget och ett professionellt förhållningssätt är Klevshults förskola perfekt. Det är en avdelning per förskola med åldrarna 1 till 6 år. Förskolorna ligger ca en kvart från Värnamo och det naturnära läget präglar ofta våra projekt tillsammans med barnen. Vi har tagit tydlig ställning för vilka värden vi vill ska prägla vår verksamhet och arbetslagets förhållningssätt. Vi arbetar projekterande och försöker tillsammans förstå ett utforskande förhållningssätt.
Vill du vara med och utvecklas tillsammans med oss?

Kommunens förskolor arbetar för att utveckla och förbättra ett utforskande förhållningssätt. Vi tror på långsiktiga relationer där barn och vuxna möts genom ett utforskande och vi sätter stor tilltro till det kollegiala lärandet. ReMida är navet för de nätverk som du kan komma att ingå i, ReMida är en pedagogisk verksamhet och ett center för spillmaterial. ReMidas filosofi utgår från att materialet blir pedagogiskt i barnens händer och hållbar framtid ställs alltid i relation till det som erbjuds. Kommunens förskolor har "Hållbar framtid" som ett gemensamt utvecklingsområde och innefattar tre områden; socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Vi menar att det är nödvändigt att arbeta för en hållbar framtid då vi vill stå upp för en demokratisk värdegrund. Klevshults förskola tillhör enhet 5 tillsammans med Åker och Bullerbyns förskolor. På förskoleenheten arbetar vi med projektvägg som utvecklingsområde, det blir ett praktiknära arbete där barns lärprocesser står i fokus.

Vaggeryds kommun har två tätorter omgivna av levande landsbygd i natursköna Småland. Vi är ca 1200 medarbetare som jobbar här och gör skillnad varje dag. Som medarbetare hos oss har du en viktig roll i kommunens fortsatta utveckling.

Arbetsuppgifter
Att arbeta som förskollärare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att vara med och bidra till barns utveckling och lärande. Hos oss får du möjlighet att påverka och medverka till en positiv och utmanande pedagogisk miljö. Du kommer till en verksamhet där balansen mellan omsorg och lärande alltid ställs i förhållande till barn och barngrupp. Utforskande, nyfikenhet och reflekterande är ledord i vår verksamhet.

Vi arbetar i projekt där barnens frågor, intressen och nyfikenhet styr innehållet. Med hjälp av verktygen observation, dokumentation och reflektion synliggör du barnens lärprocesser både enskilt och i grupp. Dessa verktyg hjälper dig också att ta ut riktningen för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Arbetet med pedagogisk dokumentation utgör en självklar och viktig del i vårt systematiska kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling. Du kommer att använda dig av lärplatta och andra digitala kommunikationsverktyg. Vi erbjuder dig kompetensutveckling genom bl. a nätverk.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du är trygg, engagerad och mån om att genom dialog göra barnen delaktiga i sina lärprocesser. Du är intresserad av pedagogisk dokumentation som förhållningssätt, erfarenhet av pedagogisk dokumentation är meriterande.

Du som är nyexaminerad förskollärare erbjuds en mentor under ditt första arbetsår. Våra mentorer har mentorsutbildning och vi avsätter tid för både mentor och nyexaminerad att mötas i reflektion kring den egna praktiken.

I enlighet med skollagen krävs utdrag ur belastningsregistret före anställning.

Anställningens omfattning
Tillträde:   2021-08-09

Lön
Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt.

Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och
annonsförsäljare.

Dela detta jobb

logo
Förskollärare till Klevshults förskola

Vaggeryds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen