skoljobb.se

Förskollärare till Kvarngränds förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-04-03

Ansök nu

Förskollärare till Kvarngränds förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Kvarngränds förskola är en centralt belägen villaförskola i Oskarström med en stor härlig trädgård, med utsikt över hela samhället och närhet till skola och friluftsområden. Förskolan har barn i åldrarna 1-5 år.

Arbetsuppgifter

Kvarngränds förskola söker förskollärare.. Vill du vara med och utveckla Oskarströms förskolor? Förskolan har i flera år arbetat med temat "All världens sagor". Genom att introducera sagan för barnen kan man arbeta med samtliga av målen i förskolans läroplan. Vi använder oss av skapande bild, drama, musik och IT-teknik med mera. Vårt syfte med detta tema var från början att lyfta likheter och olikheter. Vi lever i ett mångkulturellt samhälle och vi ville fokusera på värdegrunden. Med sagan som redskap kan vi på ett roligt och utmanande sätt arbeta för att nå våra mål. Från varje världsdel finns sagor som fängslar alla, från de minsta till de största av våra barn. Kvarngränds förskolas vision Förskolans vision är "Jag ska varje dag bli sedd, få lyckas och kunna påverka min situation i en trygg och stimulerande miljö". Viktigt för förskolan är att erbjuda barnen möjlighet till att upptäcka, utforska, undersöka och reflektera. Och så klart att vi lyssnar på varandra och har roligt tillsammans. Viktiga nyckelord för förskolan är samarbete, samspel, vi ska vara goda förebilder, vi ska utveckla den empatiska förmågan, ansvarsfullhet, självkänsla, självtillit, delaktighet och inflytande. Vi vill att alla som kommer till oss ska mötas med respekt, glädje och engagerad personal. Det ska vara en verksamhet där alla ska trivas och längta till, där alla arbetar tillsammans mot gemensamma och tydliga mål, där alla tar ansvar för verksamheten och varandra. Det ska vara högt i tak, en tillåtande atmosfär och nära till skratt. Vi söker en förskollärare som vill vara med i vår verksamhet på en förskola där trygghet, tydligt ledarskap och höga förväntningar på barnen och kollegorna står i centrum. Andra viktiga förmågor är en utvecklad förmåga att planera samt ett positivt och uppmuntrande förhållningssätt. Du ska vara en person som tycker om att jobba i team och som ser som en självklarhet att ställa upp för dina kollegor. Du arbetar för att alla ska gå med glädje till Kvarngränds förskola varje dag och att barnen lämnar förskolan som nyfikna individer, som har tilltro till sig själva och sin förmåga. I Oskarström har alla arbetslag tillgång till handledning. Du möter kollegor som är engagerade, rektorer som tillsammans med specialpedagog utmanar arbetslagen i olika nätverk och tillsammans med andra förskolor. Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Förskollärarlegitimation/förskollärarexamen eller annan lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan. Vi söker en förskollärare som är stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter barnens behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Augusti 2020 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2020-03-09
Ansök senast
2020-04-03

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C36314 - 2020

Dela detta jobb

Förskollärare till Kvarngränds förskola

Halmstads kommun Barn- och ungdomsförvaltning