skoljobb.se

Förskollärare till Lergökens förskola

Företag Lunds kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-09-30

Ansök nu

Förskollärare till Lergökens förskola

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Skolområde Centrum Torn omfattar både förskolor och skolor.

Verksamheten inom skolområdet leds av ett ledningsteam bestående av skolområdeschef och skolledare från förskola och skol Dessa ansvarar gemensamt för verksamheten i ett 1-16-årsperspektiv, där förskola och skola skall knytas samman med en gemensam syn på barns och ungas utveckling och lärande.


ARBETSUPPGIFTER
Förskolan Lergöken ligger vid Nöbbelövsparken, nära grönområden och lekplatser. Förskolan har funnits länge i Lunds kommun men finns sedan ett år tillbaka i alldeles nya fina lokaler.

Hos oss finns cirka 110 barn, fördelade på sju avdelningar; en sida för de yngre barnen (1-3 år) och en för de äldre barnen (3-5 år).

Personalgruppen består av ungefär 25 medarbetare.

Eftersom vi står inför ett generationsskifte samt nyligen har anställt en ny förskolechef söker vi nu två förskollärare som vill vara med på vår utvecklingsresa att bygga upp och bedriva den ”nya” förskolan Lergöken!

Vi strävar efter att vår förskola ska inspireras av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. För oss innebär det konkret att vi ser det kompetenta barnet, att vi lägger stor vikt vid den pedagogiska miljön samt att vi jobbar med pedagogisk dokumentation.

Vi anser att man lär tillsammans med andra och att kreativitet är ett nyckelbegrepp i lärandet. BFL, Bedömning för lärande, ska hjälpa oss i vårt utvecklingsarbete och få både vuxna och barn att växa.

Ett sätt att arbeta för detta är genom projekterande arbetssätt där barnens tankar och idéer är utgångspunkt för hur vi ska gå vidare.

Vi som pedagoger tar en aktiv del i barnens vardag och är medskapande vuxna som ser vad barnen är nyfikna på och upptagna av.

Vidare är vi övertygade om att ute- och rörelseverksamhet i kombination med näringsriktig mat ger en god livskvalitet.

Maten lagas av vår kock i det egna köket med väl utvalda råvaror och med inslag av ekologiska och KRAV-märkta produkter.


KVALIFIKATIONER
Hej alla legitimerade förskollärare!

Ni som kände direkt när ni läste denna annons att ni både vill och kan bidra med nya tankar till vår verksamhet uppmanas att skicka in sin ansökan till oss.

Förutom legitimation och några års erfarenhet av yrket lägger vi stor vikt vid god samarbetsförmåga eftersom vi ska jobba mycket över "gränserna".

Vi söker dig som med inspiration, engagemang och delaktighet vill göra skillnad i barnens vardag.

Vi ska inte bara vara en verksamhet med siktet inställt på hög kvalitet i vårt uppdrag, vi ska även ha kul på vår arbetsplats.

Det gör vi när vi trivs, upplever att vi blir lyssnade på, utvecklas och kompletterar varandra. Vår verksamhet ska präglas av tydliga mål, samarbete och nytänkande.

IT-kompetens samt erfarenhet av projekterande arbetssätt är meriterande.

Har du erfarenhet av eller ser det som intressant att jobba som samordnare eller samtalsledare för vårt pedagogiska utvecklingsarbete BFL, så finns det stora möjligheter till spännande utmaningar kring dessa arbetsuppgifter.

I din ansökan vill vi att du beskriver dina tankar kring uppdraget som förskollärare och hur du överför det praktiskt i barngruppen.

Beskriv gärna vad just du hade velat tillföra vår personalgrupp. Vi längtar efter att få läsa din ansökan!

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Sysselsättningsgrad: 75 - 100 %
Ange ditt önskemål i ansökan.

Snarast efter överenskommelse.

Dela detta jobb

Förskollärare till Lergökens förskola

Lunds kommun