skoljobb.se

Förskollärare till Lina/Enhörna förskolor

Regioner
Utgår

2021-12-03

Ansök nu

Förskollärare till Lina/Enhörna förskolor

En dag på jobbet 
Lina / Enhörna förskolor söker medforskande, nyfikna förskollärare som lyssnar på och ser det kompetenta barnet. I din roll som förskollärare utmanar du barnen och reflekterar över deras frågor och funderingar. Du inspirerar, skapar utmanande, inkluderande och kreativa lärmiljöer både inne och ute samt ger barnen stort utrymme att påverka sin dag och sitt lärande.
Du verkar för en god samverkan med vårdnadshavarna. Du tar din ledarroll på allvar och utmanas av utveckling och organisationsfrågor som du driver i nära samarbete med kollegor och ledning. Du är trygg i ditt ledarskap och vet hur du inspirerar och leder för att tillsammans med kollegor uppnå bästa resultat. 

Vem är du? 
- Du har en examen med legitimation från svensk lärarhögskola. Inriktning: förskollärare eller lärare mot yngre åldrar.
- Du har mycket god kommunikativ förmåga i svenska i både tal och skrift.
- Du har datavana och goda kunskaper i att använda digitala verktyg i undervisningen.
- Du har ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt samt ett normkritiskt förhållningsätt.
- Du känner till Reggio Emilias pedagogiska filosofi.
- Du har intresse och kompetens för att utveckla förskolans lärmiljöer till kreativa, lekfulla mötesplatser som är språkutvecklande och lockar till samarbete, innovation och nyskapande.
- Du tycker det är spännande att tillsammans med ledningsgrupp och kollegor hitta nya vägar som berikar det redan pågående arbetet, alltid med barnen i fokus. 
- Du arbetar processinriktat och målstyrt för att undervisa, utmana och engagera varje barn i utbildningen.
- Du låter barnen få möjlighet att pröva sina förmågor och utforska omvärlden.
- Du har nära till lek, skratt och kreativitet och använder dig av det i ditt arbete.
- Vi ser gärna manliga sökande.

Vi erbjuder dig 
- En arbetsmiljö med engagerade och positiva kollegor som arbetar för barnens bästa.
- Hos oss erbjuds du reflektionstid enskilt och tillsammans med kollegor. Pedagogistor finns till hjälp med handledning.
- Hos oss ingår alla pedagoger i olika forum för kollegialt lärande för att vi ska utvecklas tillsammans.
- Södertälje kommun erbjuder dig friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år och arbetskläder.
- Goda möjligheter till fortbildning.
- Möjlighet till semesterväxling.

Välkommen till oss!  
Lina / Enhörna förskoleområde består av fyra förskolor. Ekens förskola och Valla förskola ligger i Enhörna, en mil utanför Södertälje. Kaxbergs förskola och Lina förskola ligger i Lina. Alla fyra förskolor ser olika ut men det gemensamma är närheten till naturen. Vi arbetar efter fyra ledord: Glädje, Fantasi, Nyfikenhet och Engagemang. Vi i Lina /Enhörna använder oss av kollegialt lärande för att utveckla vår verksamhet och oss själva som pedagoger. Vi diskuterar ständigt vår gemensamma värdegrund och vårt förhållningssätt. Vi arbetar i projekt med en gemensam rubrik, där barnen har stor delaktighet genom att dagligen reflektera över sitt arbete. Vi behöver fler pedagoger som vill och vågar vara medlekare i hundraspråklighetens anda. Vi har en öppen kommunikation och nära till ledning. På varje förskola finns både administrativ och pedagogisk lagledare. 
Södertäljes förskolor hämtar inspiration och speglar verksamheten mot Reggio Emilias filosofi. Vi lägger särskilt stor vikt vid det språk och kunskapsutvecklande förhållningssättet i Södertälje kommun.
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Förskollärare till Lina/Enhörna förskolor

Södertälje kommun - Utbildningskontoret