skoljobb.se

Förskollärare till Lineheds förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-08-07

Ansök nu

Förskollärare till Lineheds förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Lineheds förskola flyttade med 8 avdelningar in i nya lokaler i november 2019. Formen på förskolan är rund och kommer att växa till tolv avdelningar. Förskolan angränsar till Linehedsparken.

Arbetsuppgifter

Vi söker två förskollärare till nya Lineheds förskola. Inspirerad av tankar från Reggio Emilias förskolors arbete kommer undervisningen framförallt bygga på utforskande och ett projekterande arbetssätt. Det innebär ett förhållningssätt där barn ges möjlighet att bli kompetenta genom att få tillgång till rika pedagogiska miljöer och att uttrycka sig 100-språkligt. Även Hållbar utveckling är en del av den pedagogiska idén. Det kommer finnas unika möjligheter att bygga flexibla lärmiljöer och ateljéer med olika inriktningar anpassade efter vår pedagogiska idé och det som våra styrdokument anger. Vi strävar efter att varje barn ska kunna bli sitt bästa jag i varje sammanhang som förskolan erbjuder. Som förskollärare kommer du ta ansvar för undervisningen och leda arbetet med reflektion, planering, utvärdering, uppföljning och utveckling tillsammans med hela arbetslaget och i samarbete med hela förskolan. Vi har schemalagd tid för arbetslagsplanering, enskild planering och för arbetet med det systematiska kvalitetsarbetet. Vi möts i nätverk kring pedagogiska frågor och för kollaborativt lärande. Du kommer att få möjlighet till stöd och handledning av pedagogista och specialpedagog . Förskolan har ett gemensamt projekt med utgångspunkt i barns rätt till sin stad. Läsåret 19-20 har rubriken varit Upplevelsestaden Halmstad, vi upplever och lär i vår stad. Det innebär bland annat att barn och pedagoger utforskar och upplever hela vår stad genom promenader, cykelturer med våra lådcyklar, förskolebussen och stadsbussarna. Detta möjliggör undervisning i andra lärmiljöer, natur och kulturupplevelser. Rekrytering kommer ske under pågående annonseringstid, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Kvalifikationer

Förskollärarexamen/förskollärarlegitimation. Vi söker dig som: - vill anta utmaningen att tillsammans med barn och kollegor leda och utveckla undervisningen i kreativa och utforskande lärmiljöer - vill driva arbetet med hållbar utveckling mot en hållbar framtid - vill skapa och arbeta i en ateljékultur och ser en utmaning i att skapa och utveckla lärmiljöer. - vill möta barn och familjer från olika kulturer - bemöter dina medmänniskor med ett inkluderande förhållningssätt och ser allas olika kompetenser och förmågor som en tillgång - har undervisningen i fokus och vill arbeta med pedagogisk dokumentation där barnens delaktighet finns som en naturlig del för utveckling och lärande - har god kännedom om förskolans styrdokument och vill vara med att driva, utveckla och arbeta med att kvalitetssäkra verksamheten tillsammans med övriga i förskolan I din ansökan vill vi att du skriver dina tankar om • Vad Reggio Emilia inspiration kan vara för dig • Vad det är att arbeta utforskande och med barns delaktighet samt hur den pedagogiska dokumentationen kan stödja detta • Vad brinner du för som förskollärare

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Heltid/deltid. Uppge önskad sysselsättningsgrad i din ansökan. Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2020-07-02
Ansök senast
2020-08-07

Upplysningar

  • Ylva Johansson
    Förskolechef
  • Åsa Mårtensson Lärarförbundet
    Telefon: 035-12 96 05

Ansökan

Referensnummer
C40277 - 2020

Dela detta jobb

Förskollärare till Lineheds förskola

Halmstads kommun Barn- och ungdomsförvaltning