skoljobb.se

Förskollärare till Nymåla förskola Söderhamns kommun

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-19

Ansök nu

Förskollärare till Nymåla förskola Söderhamns kommun

Söderhamn är skärgårdskommunen i södra Hälsingland som tänker nytt och stort. Vi är cirka 2 300 medarbetare och ledare som formar och utvecklar verksamheten tillsammans, utifrån Söderhamnarnas behov. Ett coachande ledarskap gör det möjligt. Tillsammans är vi Söderhamn.

I Söderhamn genomsyrar innovation och entreprenörskap alla utbildningsnivåer. Barn och ungdomar är medskapare i sitt lärande, för att utveckla förmågan till initiativ och samarbete. Vi arbetar aktivt med integration och inkludering. I barn- och utbildningsförvaltningen är vi cirka 700 medarbetare som möter barn och ungdomar i förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola och kulturskola. Vi arbetar också med studie- och yrkesvägledning, it-pedagogik, elevhälsa, skolskjutsar och administration. Vi är Söderhamn!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som är utbildad, legitimerad förskollärare till Nymåla förskola. Du ingår i ett arbetslag på 4 pedagoger för barn i åldern 1-3 år. På Nymåla förskola lägger vi stort fokus på barns delaktighet och inflytande. Vi utmanar och stimulerar barnens utveckling genom att erbjuda barnen olika lärmiljöer både ute och inne. Vi har skapat rum i rummen där olika teman erbjuds till exempel, bygglek, roll-lek, spel och pussel, skapande och rörelselek. Fokus ligger på att möta varje barn utifrån barnets behov och förutsättningar.

För att trivas i denna roll är du bra på att se och utveckla samverkansmöjligheter och du är också bra på att prioritera läroplanens mål, värdegrund och syn på lärande. Du är van att arbeta med reflektion/analys som verktyg för att utveckla barnens lärande.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är trygg, stabil och har god självinsikt. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. I rollen som förskollärare är det viktigt att du tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter och med detta också uppnår resultat. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringarna. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Att vara lojal och uttrycka en positiv attityd till ditt arbete och verksamheten ser vi som en självklarhet. Vidare tror vi att du som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande mot andra kommer vinna framgång.

Nymåla förskola ligger vackert belägen med skogen, strövområden, flera fotbollsplaner, sjön Färssjön och många andra spännande utflyktsmål i närområdet. Förskolegården har en varierad lekmiljö med stenar, skog och kuperad terräng. Mycket tid tillbringas ute, både på gården och runt omkring i vår närmiljö, till exempel i skogen och lekparker.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Söderhamns kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Förskollärare till Nymåla förskola Söderhamns kommun

Söderhamns kommun