skoljobb.se

Barn och unga ska ges förutsättningar för en bra start i livet med tidiga insatser och stöd till föräldrar utifrån individuella behov. Öppna förskolan ingår i Laholms kommuns satsning på föräldraskapsstöd och är en viktig hälsofrämjande och förebyggande verksamhet för våra småbarnsfamiljer. Socialnämnden bedriver öppna förskolor i både Laholms och Knäreds tätorter. I Laholm är Öppna förskolan samlokaliserad i en Familjecentral tillsammans med kvinnohälsovård, barnhälsovård och socialtjänstens öppna verksamheter. Då en av våra medarbetare nu går i pension söker vi en förskollärare till vårt team. Teamet bemannar gemensamt båda förskolorna. Kollegial och extern handledning finns att tillgå.

Arbetsuppgifter
Pedagogiskt arbete med barn 0-5 år och deras föräldrar. Som pedagog på öppen förskola arbetar du med att skapa förutsättningar för barns och familjers positiva utveckling. Att stödja och stärka föräldrar i föräldraskapet är en viktig arbetsuppgift, liksom att stimulera samspel, anknytning och språkutveckling. Du arbetar för att forma en flexibel mötesplats där alla kan umgås oavsett kön, språk, kultur, religion, utbildning eller andra variationer. Vårt förskollärarteam har nära samarbete med andra verksamheter i kommunen som möter barn och familjer. Under samlingsnamnet Föräldrar Emellan erbjuder Laholms kommun föräldraskapsstöd i form av evidensbaserade föräldragrupper och föreläsningar. Förskollärarteamet kommer framöver att få en större del i att organisera och driva detta arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du har erfarenhet eller intresse av arbete med föräldraskapsfrågor och du kan förmedla kunskap om barns utveckling till föräldrar. Vidare trivs du med att arbeta i team men klarar även självständigt arbete. Du tycker om att möta nya människor i olika konstellationer och trivs med att arbetsuppgifter och innehåll under dagarna varierar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev, cv samt din legitimation.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, deltid 75%

Tillträdesdag
Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Upplysningar
Inger Öberg Enhetschef 0430-155 45

Fackliga upplysningar
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-15 000

Sista ansökningsdag
2018-12-16

Referenser
Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

Övriga upplysningar
Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning

Information till annonssäljare
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid.

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

Förskollärare till Öppna förskolan, Laholms kommun, 75%

Företag Laholms kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-16

Ansök nu

Dela detta jobb