skoljobb.se

Förskollärare till Östergårdens förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-09-25

Ansök nu

Förskollärare till Östergårdens förskola

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2 500 medarbetare skapar tillsammans framtidens hållbara kommun, där livsmiljön, livsvillkoren och livskraften utgör vår gemensamma grund. Vill du också bli en av oss?

Östergårdens förskola ligger nära stationen i Mjölby. Med en kort promenad har vi både skog och olika lekparker att nyttja i vår undervisning. Östergården har 5 avdelningar fördelade på 3 avdelningar för de äldre barnen och 2 avdelningar för de yngre. Vårt arbete på Östergårdens förskola genomsyras av tillsammansskap. Vi har leken som grund för vår undervisning och arbetar kontinuerligt med att vår undervisning ska bli så förutsägbar som möjligt för barn, pedagoger och vårdnadshavare. Vi söker nu dig som vill komma och vara med och utveckla utbildningen, med barnens bästa i fokus och läroplanens grundläggande värderingar som vägvisare.

Vill du tillsammans med oss vara med och utveckla vår undervisning så alla barn och pedagoger får möjlighet att bli sitt bästa jag?

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för att tillsammans med kollegor planera, dokumentera och utveckla undervisningen utifrån förskolans styrdokument.
Du ska leda de målstyrda processerna och i undervisningen ansvara för att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

Din planering och genomförande utgår från läroplanen och från det kunnande och de erfarenheter som barnen tidigare har tillägnat sig.
Du ansvarar för att spontant uppkomna aktiviteter och intressen, vardagliga aktiviteter och rutiner i förskolan blir en del av undervisningen. Du utvecklar miljöer som inspirerar till utveckling och lärande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Ditt förhållningssätt genomsyras av engagemang, lyhördhet och nyfikenhet.

Du har tillit till barnets kompetens, som tas tillvara som en viktig resurs i lärprocesserna. Du är tydlig och lyhörd i ditt sätt att kommunicera och förväntas vara en god förebild med ett respektfullt bemötande både mot kollegor, vårdnadshavare och barn.

Du har förmågan och intresset för att ta ett aktivt ansvar för att skapa och bibehålla goda relationer med barn, vårdnadshavare och kollegor. Du är medveten om ditt ledarskap som genomsyras av tydlighet och inkludering. Du har god förmåga att samarbete med människor i olika sammanhang och funktioner.
Du söker möjligheter till förbättring av organisationen och tar initiativ till förändring samt har god förmåga för att organisera och strukturera arbetet. Du har goda kunskaper för att driva det systematiska kvalitetsarbetet. Där resultat och analys av vår undervisning ligger till grund för att utveckla förskolans utbildning så alla barn får förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt.

Vi erbjuder dig som förskollärare i Mjölby kommun ett positivt klimat för utveckling av förskolans verksamhet med en gemensam vision och utvecklingsplan för alla förskolor. Som nyutexaminerad får du delta i ett ambitiöst introduktionsprogram med specialutbildade mentorer och får arbeta i en organisation där du har stor möjlighet att påverka såväl verksamheten som din egen arbetssituation. Ett lokalt samverkansavtal som ger alla förskollärare garanterad pedagogisk utvecklingstid varje vecka.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-10-02
eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2023-09-25

Referensnummer: C154024

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Susanna Jacobson
Rektor Sörby och Östergården
010 - 234 55 41
susanna.jacobson@mjolby.se

Jenny Karlsson
Verksamhetssamordnare Östergården
010-234 69 20
jenny.karlsson@mjolby.se

Facklig företrädare

Sveriges Lärare
0730-734380
mjolby@sverigeslarare.se

Övrigt

Vår kommun är expansiv med cirka 28 400 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Dela detta jobb

Förskollärare till Östergårdens förskola

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning