skoljobb.se

Förskollärare till Rännebackens och Ängsgårds förskola

Företag Halmstads kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-20

Ansök nu

Förskollärare till Rännebackens och Ängsgårds förskola

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 14 300 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 2 600 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, skolbarnsomsorg, kulturskola, grundsär, teknikskola och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Vi rustar för framtiden då Vallås växer. Vi söker därför engagerade förskollärare till Ängsgårds och Rännebackens förskolor som ligger naturskönt med möjlighet att nyttja grönområde, skog och våtmark, beläget cirka fyra kilometer från centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker engagerade förskollärare till Ängsgårds och Rännebackens förskolor.

Förskolans värdegrund och vårt förhållningssätt gentemot varandra i verksamheten är viktiga grundstenar i våra verksamheter. Vi vill ta tillvara på allas olika kompetenser i arbetslagen för att på så sätt kunna komplettera varandra. Hos oss vill vi att mentaliteten ska grunda sig i att det är ok att få vara som man är med en acceptans och respekt för varandra, stora som små. Att kunna se våra olikheter som en tillgång både i arbetslagen och i barngrupperna bidrar till en välkomnande miljö hos oss.

Vi söker dig som vill utveckla och utmana både dig själv, dina kollegor och den pedagogiska verksamheten på våra förskolor. Nyfikenhet, utforskande, meningsskapande och glädje i arbetet är viktigt för oss. På våra förskolor strävar vi efter att alla pedagoger ska vara härvarande och ”medupptäckare” för att kunna se varje enskilt barn. Våra lärmiljöer, både inne och ute, är undersökande, utforskande, tillåtande och tillgängliga utifrån läroplanens mål. Du kommer få stort utrymme till att i vardagen prova dina idéer och tankar tillsammans med engagerade kollegor och förskolechef.

Värt att veta är att på våra förskolor roterar pedagogerna mellan avdelningarna för att stödja och utmana varandra. Detta gör vi för att alla pedagogers kompetenser ska bidra till att alla ska bli sitt ”bästa jag” tillsammans med barnen. Vi förutsätter därför att du som söker är flexibel och positiv till detta arbetssätt. I tjänsten ingår i genomsnitt sex timmars pedagogisk utvecklingstid per vecka, vilket bland annat innebär reflektion/planering i arbetslaget, pedagogiskt forum, SKA-arbete och planering i tvärgrupper på respektive förskola.

KVALIFIKATIONER
Förskollärarexamen med eller utan erfarenhet från yrket, altenativt pågående studier till förskollärare. Är du nyutexaminerad förskollärare kommer du få en mentor under ditt första yrkesår.

Du behöver ha goda datorkunskaper och kunnande inom IKT. Du har en önskan och vilja att förändra, pröva, ompröva och tänka nytt.

Rekryteringen kommer påbörjas under pågående annonsering, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Om du erbjuds anställning inom barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Förskollärare till Rännebackens och Ängsgårds förskola

Halmstads kommun