skoljobb.se

logo

Förskollärare till Reggio Emilia inspirerad förskola i Tyresö

Företag Tyresö kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2022-06-30

Ansök nu

Förskollärare till Reggio Emilia inspirerad förskola i Tyresö

Vad vi gör och vill

Förskolan Cassiopeja är vackert belägen med närhet till både Öringesjön och Alby naturreservat. Vi arbetar med inspiration från Reggio Emilia filosofin och utifrån ett normkreativt förhållningssätt.

På Cassiopeja lägger vi stor vikt vid att barnen och deras vårdnadshavare ska känna sig delaktiga och ha inflytande i utbildningen.

Utbildningen och undervisningen på Cassiopeja präglas av barnens nyfikenhet, tankar och intressen. Vi strävar efter att våra lärmiljöer ska vara utformade så att barnen kan mötas, utmanas och inspireras, varje dag hela tiden.

Samtliga arbetslag har gemensam reflektionstid varje vecka utifrån den pedagogiska dokumentation. Genom reflektion utmanar pedagogerna utbildningen och barnens lärprocesser. Pedagogerna på Cassiopeja är medforskare är nyfikna och lär tillsammans med barnen. Våra styrdokument är kopplade till den dagliga verksamheten och ett bra stöd för oss i vårt systematiska kvalitetsarbete.

På förskolan Cassiopeja pågår ett förändringsarbete sedan augusti 2021 inom normkritisk pedagogik. Alla pedagoger genomgår kontinuerlig utbildning där vi gemensamt försöker få syn på begränsande normer och skapa normkreativa lösningar för att alla ska känna sig inkluderade. På Cassiopeja ska alla barn få möjligheter att bil till på olika sätt utan begränsade normer. Vi arbetar främjande för att skapa förutsättningar för att ingen ska bli kränkt eller diskriminerad på förskolan.

Vi söker en erfaren förskollärare som vill arbeta på en förskola där det råder ett positivt arbetsklimat med pedagoger som är lösningsfokuserade och framåtsträvande. Förskolan Cassiopeja ingår i en enhet tillsammans med förskolan Rotvik.

Om tjänsten

Du som förskollärare kommer att ha ett arbetslagsledaruppdrag, där du förväntas leda arbetslaget och ansvara för den utbildning och undervisning som bedrivs. Samtidigt som du är en del i ett arbetslag där alla tar gemensamt ansvar för utbildningen och reflektion gemensamt i arbetslaget och tillsammans med barnen. För att skapa förutsättningar för barnens inflytande och delaktighet i sitt egna lärande.

Vi erbjuder dig dig ett stimulerande arbete tillsammans med kompetenta pedagoger och barn. Vi vill att du ska trivas hos oss och tycker det är viktigt med delaktighet och "högt i tak". Du erbjuds också arbetskläder, avgiftsfria måltider samt friskvårdsersättning.

Vem är du?

Vi söker dig som:

 • är utbildad förskollärare och har erfarenhet av att arbeta i förskola

 • är kunnig i läroplanens syfte och innehåll

 • har erfarenhet och intresse av att arbeta med ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt

 • är van att arbeta med pedagogisk dokumentation som en grund för reflektion, diskussion och utveckling tillsammans med barn, kollegor och familjer

 • har goda kunskaper om målen i förskolans läroplan och förmågan att föra utvecklingen framåt med engagemang och visioner.

Personliga egenskaper

 • trygg i din yrkesroll

 • nyfiken och ser möjligheter istället för hinder

 • aktiv, drivande och har stort intresse för barns lärande

Vi ser också att du har lätt att samarbeta med kollegor, föräldrar och andra aktörer. Du har en positiv livssyn, men framförallt ska du vara en person som känner glädje, lust och nyfikenhet inför ditt uppdrag och de utmaningar som du kommer att möta varje dag när du går till ditt arbete!

Som person är du:

 • Självständighet

 • Initiativtagande

 • Flexibel

 • Samarbetsförmåga

 • Ledarskap

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 30 juni 2022. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:
  -
Rektor, Annelie McConnachie, annelie.mcconnachie@tyreso.se och 08-578 270 26
Pedagogisk utveckolingsledare, Johanna Boberg, johanna.bergstrand@tyreso.se, 08-578 270 27

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Barn- och utbildningsförvaltningen
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan – från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Dela detta jobb

logo
Förskollärare till Reggio Emilia inspirerad förskola i Tyresö

Tyresö kommun