skoljobb.se

Förskollärare till Rosenlund/Fornhöjdens förskolor

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-18

Ansök nu

Förskollärare till Rosenlund/Fornhöjdens förskolor

En dag på jobbet 
Hos oss arbetar vi i grupper med yngre eller äldre barn och leken är central för oss. Som förskollärare är du ansvarig för att driva det systematiska kvalitetsarbetet på din avdelning och det innebär ett starkt fokus på språk- och kunskapsutvecklande arbete. 
 
 
Vem är du?  
Krav: Examen med legitimation från lärarhögskola. Inriktning: förskollärare eller mot yngre åldrar 
 
Meriterande: 
Mer än tre års arbete som förskollärare i förskola 
 
Personliga egenskaper: 
Vi söker dig som använder leken som en undervisningsmetod och som deltar aktivt i barns lek. 
Du ser värdet i goda relationer med familjer, har ett interkulturellt förhållningssätt och använder aktivt barnens olika erfarenheter i undervisningen. 
Du har god kompetens inom språkutveckling, både när det gäller svenska och att utveckla barnens flerspråkighet  
Vi förutsätter att du vill vara delaktig i vårt arbete med att utveckla vårt språk- och kunskapsutvecklande arbete, att du är en positiv person som vill utvecklas tillsammans med oss. 
 
 
Vi erbjuder dig  
En positiv arbetsplats med ett pågående utvecklingsarbete inom språk- och kunskapsutveckling 
- friskvårdsbidrag 
- årsarbetstid 
- semesterväxling 
 
 
Välkommen till oss!  
Vårt område består av fem förskolor i Rosenlund och Fornhöjden. Området leds av förskolechef och biträdande chef och varje förskola har två lagledare, en med administrativt och en med pedagogiskt ansvar. Vi har ett erfarenhetsbaserat arbetssätt med väl utvecklade metoder för barns berättade om sig själva, som Barnens bok, familjeberättelser och berättarkort i vilket samarbetet med barnens familjer spelar en central roll. Vi arbetar också aktivt med barnlitteratur på olika sätt, genom hemlån, bokpåsar, bibliotek på förskolan, etc. 
I Södertälje kommun har vi tagit ställning för förskolan som en demokratisk mötesplats, som en plats för socialisering där lek, glädje utmaningar och estetiska upplevelser är förutsättningar för lärandet och utvecklandet av barns förmågor. 
 
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Förskollärare till Rosenlund/Fornhöjdens förskolor

Södertälje kommun