skoljobb.se

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Arbetsplatsbeskrivning
Vi söker dig förskollärare som vill arbeta tillsammans med oss på Familjecentralen i Salem. Öppna förskolan är navet i Familjecentralens verksamhet där du som pedagog arbetar med att skapa förutsättningar för barns och familjers positiva utveckling. Att vara en förebild och att stödja och stärka föräldrar i föräldraskapet är en viktig arbetsuppgift, liksom att stimulera samspel, anknytning och språkutveckling. Vi riktar oss till barn mellan 0-6 år och främst de som är föräldralediga men är även öppna för andra och då särskilt de barn som inte har någon förskoleplats. Här erbjuds barn en pedagogisk verksamhet i linje med Läroplanen (Lpfö 18) i samarbete med de till barnen medföljande vuxna, samtidigt som de vuxna ges möjlighet till social gemenskap.


Arbetsbeskrivning
Du arbetar för att forma en flexibel mötesplats där alla kan umgås oavsett kön, språk, kultur, religion, utbildning eller andra variationer. Arbetssättet på familjecentralen förutsätter att verksamheterna samverkar utifrån ett barn och familjeperspektiv, genom att alltid sätta barnet bästa i främsta rummet. 

Du ska tycka om att arbeta nära andra yrkesprofessioner såsom BVC-sjuksköterskor, barnmorskor samt familjebehandlare. Du ska likväl kunna fungerar bra i detta arbetslag såsom att arbeta självständigt i din roll som pedagog. Du skall även tycka om den del av arbetet som innebär att möta och stödja föräldrar då det inom Öppna förskolan är så många små barn så deras föräldrar har en central funktion.

 

Kvalifikationer

  • Det är ett krav att du som sökande är legitimerad Förskollärare
  • Det är meriterande med vidareutbildning inom pedagogik, spädbarnsmassage, gruppledare, samtalsstöd eller liknande

 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad: Tjänsten är på 75%
Tillträde: 2020-08-10 
Sista ansökningsdag: 2020-05-31

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Martina Gråbacke

Rektor

 

margrk@salem.se

Förskollärare till Salems kommun

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Dela detta jobb