skoljobb.se

Förskollärare till Slättaskolan

Företag Falu kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-25

Ansök nu

Förskollärare till Slättaskolan

Nu har du chansen att få bli en av våra nya medarbetare och en viktig pusselbit i vår organisation! Vi söker en förskollärare som vill vara med och skapa bryggan mellan förskoleklass och grundskola.

Slättaskolan ligger ungefär 3 km från centrum och har cirka 470 elever. Slättaskolan har en stimulerande och varierande närmiljö med skog och sjöar inom gångavstånd. Dessa tillgångar använder vi i undervisningen under alla årstider. Hos oss är eleverna i centrum och eleverna uppmuntras till självständighet, kreativitet och eget ansvar.  Vår målsättning är att vara en skola som kombinerar goda kunskapsresultat med trivsel, trygghet och gemenskap.

På Slättaskolan tror vi att tidiga insatser med hög kvalitet har betydelse för barnens utveckling. Vi har en förskollärare och en lärare i varje förskoleklass och årskurs 1 som tillsammans ansvarar för elevernas utveckling. Som förskollärare hos oss ges du möjlighet att följa elevernas utveckling under två år. Vi arbetar i pedagogiska team kring våra elever och som förskollärare på Slättaskolan möter du kollegor med utbildning, erfarenhet och intresse för pedagogisk utveckling. 

Från och med HT 2018 kommer Slättaskolan att att vara partnerskola till Högskolan Dalarna. Det innebär att skolan är utvald att tillsammans med högskolan Dalarna ansvara för den verksamhetsförlagda utbildningen för lärarstuderande.

Vi arbetar gemensamt för ett öppet och positivt klimat där vi tillsammans skapar förutsättningar för skolutveckling. För oss är det pedagogiska samtalet och det kollegiala lärandet viktiga delar i vår vardag. 

Arbetsuppgifter
Huvuduppdraget är att tillsammans med övriga pedagoger arbeta kring våra elever i årskurserna F-3 och ansvara för elevernas trivsel, trygghet, lärande och utveckling. Du kommer att arbeta i förskoleklassen där mentorskap och samtliga delar i undervisningsprocessen kommer att ingå i dina arbetsuppgifter. Arbete i vårt digitala system Unikum är också ett inslag i ditt arbete samt att vara delaktig i skolans gemensamma ansvarsområden.  

Kvalifikationer
 - Legitimerad förskollärare alternativt grundskollärare

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är tydlig i ditt ledarskap och har en god struktur i din undervisning. Du är bra på att leda och motivera eleverna att i samspel med dig hitta effektiva vägar för att nå gemensamma mål. En förutsättning för att lyckas i ditt arbete tror vi är att du är duktig på att arbeta med relationer som grund i din undervisning. Du är en person som gärna samarbetar med andra men som också kan fatta självständiga beslut i det dagliga arbetet. 

Du har förmågan att vara flexibel och anpassa dig till nya situationer. Du är bra på att lyssna och kommunicerar på ett sätt så att alla ges möjlighet att delta och vara aktiva.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av att arbeta i förskoleklass

Vi erbjuder
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid från 14 augusti eller enligt överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan, så det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar

Rektor: Christopher Granberg, Tel. 023- 824 43

Biträdande rektor: Cecilia Zettervall, Tel: 023 - 821 39

Fackliga företrädare

Lärarförbundet: Jan- Erik Kyrö, Tel 023-863 36

Lärarnas riksförbund: Hanna Mejer Holmkvist, Tel 023 - 83863

Kontaktinformation
Cecilia Zettervall, Biträdande rektor, 023-821 39, CZE03@falun.se

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Dela detta jobb

Förskollärare till Slättaskolan

Falu kommun