skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Spånga-Tensta stadsdelsområde är beläget i den nordvästra delen av Stockholm. Inom området finns Järvafältet, ett grönområde med unika kultur- och naturvärden. 

Vår vision är att göra skillnad för människan i vardagen.

Vill du undervisa i en förskola nära naturen där barnens nyfikenhet står i fokus? På grund av pensionsavgång så söker vi på Centrala Tensta dig som vill arbeta som förskollärare i vår yngre barngrupp och ansvara för deras pedagogiska undervisning.

Arbetsplatsbeskrivning

Centrala Tenstas förskolor finns i ett fantastiskt interkulturellt område som sjuder av liv och mångfald. Vi har närhet till naturen och flera olika parklekar med 4H gård. Här arbetar vi Reggio Emilia-inspirerat och mycket med den pedagogiska miljön såsom den tredje pedagogen. Vi arbetar tydligt med att inkludera alla barn i verksamheten och med föräldrars delaktighet. Skapande, kreativitet och barnens lek är viktiga beståndsdelar i vår verksamhet.

Vi är cirka 80 medarbetare inom enheten varav en tredjedel förskollärare och enheten består av fem förskolor med 19 avdelningar.

Arbetsbeskrivning

Den här tjänsten innebär att du kommer få arbeta med undervisning för de yngsta (1-3 år) barnen för att främja deras nyfikenhet och livslånga lärande.

Som förskollärare i Centrala Tensta så kommer du att få utgå från vår pedagogiska idé som bygger på ett utforskande arbetssätt med pedagogisk dokumentation som främsta arbetsredskap. Med hjälp av observation, dokumentation och reflektion kommer du att kunna synliggöra barnens lärandeprocesser och vilket blir riktningen för ditt nästa steg i det pedagogiska arbetet. Det är därför du som förskollärare kommer att ha schemalagd tid varje vecka för reflektion, både enskilt som i arbetslaget.

Naturligtvis kommer du också vara med och leda det systematiska kvalitetsarbetet, bidra till verksamhetsutvecklingen och leda avdelningens arbete med föräldramöten och utvecklingssamtal.

Verkar det intressant? Skicka in din ansökan idag!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarlegitimation alternativt inväntar din legitimation. För den här tjänsten behöver du ha goda skriftliga och språkliga kunskaper i svenska. Tidigare erfarenhet inom förskoleverksamhet är meriterande.

Som person är du duktig på att driva ditt eget arbete och har en god förståelse för hur andra tar till sig kunskap. I ditt arbete tillämpar du ett strukturerat angreppssätt som tar hänsyn till helheten i dina avvägningar. Du trivs i att arbeta ihop med andra och skapar engagemang och motivation i din arbetsgrupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt                                                                                  

I arbetet ingår naturligtvis arbetskläder och fria pedagogiska måltider, som tillagas av våra duktiga kockar!

Såsom anställd inom Stockholm Stad har du tillgång till ett kraftigt subventionerat medlemskort till stadens kommunalt drivna simhallar och utomhusbassänger. Vi har även förmånliga priser hos flera gymkedjor. Naturligtvis har vi även friskvårdsbidrag som vi hoppas att du använder.

I Spånga-Tensta utgår förskolorna från ett gemensamt tema: Hur kan barns möte med konst tillsammans med naturvetenskap bli?

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Stockholm
Referensnummer    2018/6340

Kontakt    
Karin Bylund, Förskolechef, 0761241130

Facklig företrädare    
Farah Waly, Lärarförbundet, 08-50824407

Sista ansökningsdag    2018-10-22
Legitimationskrav    Förskollärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Förskollärare till småbarnsgrupp som arbetar Reggio Emilia-inspirerat!

Regioner
Utgår

2018-10-22

Ansök nu

Dela detta jobb