skoljobb.se

logga

Förskollärare till Solbacka förskola

Regioner
Utgår

2021-11-01

Ansök nu

Förskollärare till Solbacka förskola

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten:

Vi söker dig som är intresserad och nyfiken på barns lärprocesser och har ett stort engagemang samt glädje och hoppas att du, precis som vi, tycker om att arbeta i meningsfulla sammanhang där barn och vuxna utvecklas och lär tillsammans.

 Arbetsbeskrivning:

Vi söker dig som har förskollärarlegitimation och erfarenhet från yrket. Som förskollärare har du ett särskilt ansvar att driva och utveckla utbildningen utifrån förskolans styrdokument tillsammans med dina kollegor.  

Du förväntas bidra till att en positiv och utvecklande lärmiljö där barnens delaktighet och inflytande ligger som grund för den pedagogiska planeringen. Med hjälp av observation, dokumentation och reflektion synliggör du barns lärandeprocesser i Unikum som är en självklar del i det systematiska kvalitetsarbetet.

I ditt uppdrag är du engagerad, professionell och initiativtagande och har en god förmåga att planera och prioritera arbetet gällande undervisningen. Din samarbetsförmåga är god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt och har god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du tycker om att leda, ta egna initiativ och motivera andra och delar gärna med dig av dina erfarenheter och kunskaper kollegialt.

Kvalifikationer:

Du har ett nyfiket förhållningssätt vilket innebär att du är genuint nyfiken på vad det är barnen utforskar och utifrån det planerar och genomför du undervisnngen tillsammans med arbetslaget. Du har även vana att arbeta både enskilt med en grupp barn och ingår i ett arbetslag. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg. 

En merit är också om du har erfarenhet av att bedriva undervisning utomhus.

 Om arbetsplatsen:

Solbacka har fem avdelningar i stora, fräscha lokaler och en utemiljö som erbjuder utmaningar för både stora och små. Det är lätt att ta sig till grönområden, lekplatser och andra utforskningsbara miljöer då bussen stannar precis utanför förskolan. Vi har ett eget tillagningskök där vår kokerska lagar den mesta maten från grunden, bakar allt bröd och bjuder på en varierad salladsbuffé. Pedagogisk utvecklingstid erbjuds enligt de riktlinjer som Norrtäljes kommunala förskolor har avtalat.

På Solbacka förskola erbjuder vi utbildning där alla barn får möjlighet att växa till självständiga individer med kunskaper och färdigheter för livet. Barnen är vårt gemensamma ansvar. All personal strävar efter att vara goda förebilder för barnen genom sitt positiva förhållningssätt och ett respektfullt bemötande. Vi erbjuder en god omsorg med väl avvägd dagsrytm.

Tillsammans med barnen och samtliga vuxna vill vi att vardagen på förskolan är fylld av utmanande och inspirerande aktiviteter. Genom en tillgänglig lärandemiljö ska atmosfären präglas av nyfikenhet, samarbete, lyhördhet, utforskande och engagemang.

Barnens familjer ska med förtroende kunna lämna sina barn i vår verksamhet och som komplement till hemmet ska förskolans arbete bilda en helhet mellan utveckling, lärande och omsorg.

Förskolans utvecklingsområden under året är:

  • Hållbar utveckling
  • Jämställdhetsarbete
  • Digitalisering
  • Matematik

 Vi dokumenterar barnens utveckling och lärande i lärplattformen Unikum och närvarohantering sker i Tempus

Tillträde:

Visstidsanställning 75-100%  från 1/12-21 till 29/12- 22 med ev förlängning

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden

Publicerat:

2021-10-11

Sista ansökningsdag:

2021-11-01

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Förskollärare

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor, Norrtälje östra förskoleområde

Lena Ådahl, lena.adahl@norrtalje.se, 0176 713 02

Bitr. rektor Norrtälje östra förskoleområde

Ylva Grandell, ylva.grandell@norrtalje.se, 0176 74179

Förskollärare, representant för Lärarförbundet

Eva Jönsson, eva.jonsson@norrtalje.se, 0176-746 52

Intendent

Elisabet Sigemo, elisabet.sigemo@norrtalje.se, 073-9623609

Dela detta jobb

logga
Förskollärare till Solbacka förskola

Norrtälje kommun