skoljobb.se

Förskollärare till Tallgårdens förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-26

Ansök nu

Förskollärare till Tallgårdens förskola

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 28 000 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du vara med och utveckla förskolan genom ett lekfullt och lustfyllt lärande?

Tallgårdens förskola ligger vid Väderkvarnsbacken i Skänninge och består av 3 åldersindelade avdelningar. Förskolan omgärdas av en stor gård som ger möjlighet till stor variation av utomhusaktiviteter. Avdelningarna arbetar i projekt, till hösten med utgångspunkt i bokkaraktärer- eller sagans värld. Vårt prioriterade område är leken och undervisningen utgår från den.

Arbetsuppgifter

Förskolläraren planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten för förskolebarn enligt läroplanen och verksamhetens styrdokument tillsammans med resten av arbetslaget och förskolan. Målen för verksamheten utgår från Förskolans läroplan, Skollagen och Skolförordningen.

Undervisningen i förskolan ska ske under ledning av förskollärare och syfta till barns utveckling och lärande genom inhämtande och utvecklande av kunskaper och värden. Förskolläraren ska leda de målstyrda processerna och i undervisningen ansvara för att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.
Planering och genomförande utgår från läroplanen och från det kunnande och de erfarenheter som barnen tidigare har tillägnat sig.

Spontant uppkomna aktiviteter och intressen, vardagliga aktiviteter och rutiner i förskolan blir en del av undervisningen.
Förskolläraren ska utveckla pedagogiskt innehåll och miljöer som inspirerar till utveckling och lärande och som utmanar och stimulerar barnens intresse och nyfikenhet samt håller kvar deras uppmärksamhet. Förskolläraren är verksam inom förskolans verksamhetsområde på en eller flera förskolor och arbetsleds av rektor i förskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare.
Du har förmågan att anpassa dig till förändrade förhållanden.
Du uppmuntrar och stödjer förändringsinitiativ. Du har lätt för att anpassa dig och vara lyhörd i mötet med andra människor.
Du har förmåga att reflektera och analysera dokumentation för att leda verksamheten vidare.
Du har förmågan att både självständigt och tillsammans med andra fatta snabba och tydliga beslut. Du har en god förmåga att arbeta både självständigt samt kollegialt.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och roligt arbete där ingen dag är den andra lik och där du har möjlighet att vara med och utveckla förskolans framtid.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2022-10-03
Eller enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-26

Referensnummer: C96590

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Anna-Karin Borkmar
Rektor, Tallgården och Vallens förskolor
010 - 234 53 56
anna-karin.borkmar@mjolby.se

Facklig företrädare

Helena Hedlund
Lärarförbundet
073 - 073 43 80
lararforbundet@mjolby.lararforbundet.se

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Förskollärare till Tallgårdens förskola

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning