skoljobb.se

Förskollärare till Vallens förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-10-12

Ansök nu

Förskollärare till Vallens förskola

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss? 

Vill du vara med och utveckla förskolan genom ett lekfullt och lustfyllt lärande? 

Vallens förskola är belägen i centrala Skänninge och består av tre åldersindelade avdelningar. Förskolan omgärdas av en stor gård som lockar till utforskande och lek. Avdelningarna arbetar i olika projekt där leken är en central del i undervisningen. Under läsåret 2022/2023 inspireras barnen till lek utifrån bokens- och sagans värld. Förskolan arbetar även aktivt med lärmiljöerna, all personal deltar i kompetensutveckling i form av "Leklyftet" inom detta område.

Arbetsuppgifter

Förskolläraren planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten för förskolebarn enligt läroplanen och verksamhetens styrdokument tillsammans med resten av arbetslaget och förskolan. Målen för verksamheten utgår från Förskolans läroplan, Skollagen och Skolförordningen. 

Undervisningen i förskolan ska ske under ledning av förskollärare och syfta till barns utveckling och lärande genom inhämtande och utvecklande av kunskaper och värden. Förskolläraren ska leda de målstyrda processerna och i undervisningen ansvara för att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. 

Planering och genomförande utgår från läroplanen och från det kunnande och de erfarenheter som barnen tidigare har tillägnat sig. Spontant uppkomna aktiviteter och intressen, vardagliga aktiviteter och rutiner i förskolan blir en del av undervisningen. 

Förskolläraren ska utveckla pedagogiskt innehåll och miljöer som inspirerar till utveckling och lärande och som utmanar och stimulerar barnens intresse och nyfikenhet samt håller kvar deras uppmärksamhet. Förskolläraren är verksam inom förskolans verksamhetsområde på en eller flera förskolor och arbetsleds av rektor i förskolan. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och vill vara med att bygga en förskola där alla barn kan och vill vara. 

Ditt förhållningssätt genomsyras av engagemang, öppenhet, nyfikenhet och lust att utvecklas. Du har tillit till barnets kompetens, som tas tillvara som en viktig resurs i lärprocesserna. 

Du är tydlig och lyhörd i ditt sätt att kommunicera och förväntas vara en god förebild med ett respektfullt bemötande i alla sammanhang. 

Du söker möjligheter till förbättring av utbildningen och tar tillvara på dina kollegors kompetenser för att utveckla undervisningen tillsammans mot högre måluppfyllelse. 

Du har förmåga att reflektera och analysera dokumentation för att leda verksamheten vidare. Du har god förmåga för att organisera och strukturera arbetet. 

Vi erbjuder dig som förskollärare i Mjölby kommun ett positivt klimat för utveckling av förskolans verksamhet med en gemensam vision och utvecklingsplan för alla förskolor. Ett lokalt samverkansavtal som ger alla förskollärare garanterad pedagogisk utvecklingstid varje vecka.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-01-09
eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-10-12

Referensnummer: C102714

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Anna-Karin Borkmar
Rektor, Tallgården och Vallens förskolor
010 - 234 53 56
anna-karin.borkmar@mjolby.se

Facklig företrädare

Helena Hedlund 
Lärarförbundet
073 - 073 43 80
lararforbundet@mjolby.lararforbundet.se

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid. 

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Förskollärare till Vallens förskola

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning