skoljobb.se

Förskollärare till Västra förskoleområdet

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-12-06

Ansök nu

Förskollärare till Västra förskoleområdet

En dag på jobbet
Vi är priviligierade att varje dag få uppleva glädje, lek, får forska och pröva teorier tillsammans med barnen som är vår framtid. I din roll som förskollärare förväntas du leda och utveckla det pedagogiska arbetet i samarbete med övriga kollegor på förskolan. Skapa möjligheter för barnen att utmanas förundras bli nyfikna till inspiration för ny kunskap på sin väg i sitt livslånga lärande. Barnen undervisas i mindre sammanhang i de olika kunskapsområdena utifrån intresse och behov. 

Just nu är våra förbättringsområden Lek och Samspel samt att få ett mer medvetet Språk- och kunskapsutveckling arbetssätt då många barn har ett annat modersmål än svenska. I Västra förskoleområde har vi en lång tradition av mötesplatser för kollegialt lärande och kompetensutbildning. Vår grund är Reggio Emilia filosofin och vi har en långsiktig kompetensutveckling i samarbete med Reggio Emilia Institutet. 

Vem är du?
Krav: 
- Självklart har du förskollärarlegitimation. 
- Förmåga att leda arbetet i enlighet med styrdokumenten för att nå målen och kvalitetssäkra utbildningen.
- För att lyckas i rollen behöver du värdesätta ett nära samarbete med kollegor och känna dig trygg i att arbeta självständigt och konsultativt.
- Du har lätt för att skapa förtroende, är lyhörd, vågar tänka i nya banor och har en drivkraft som gör att du får saker gjorda på ett effektivt men genomtänkt sätt.
- Du är nyfiken och vill inspirera samt inspireras i samspel med barn och vuxna.
- Du ser möjligheter och har en grundläggande positiv människosyn, är ödmjuk och har förståelse inför barnen, vårdnadshavare, kollegor och vårt uppdrag.

Meriterande
- Kännedom om Reggio Emilia filosofin.
- Goda kunskaper inom IKT.
- Har leklust och känner glädje att tillsammans med barnen samspela och leka.  
- Positiv, engagerad och har en förmåga att entusiasmera och sprida arbetsglädje  

Vem trivs hos oss?
Är du en förskollärare som är stolt över ditt yrkesval och anser att ditt arbete är ett av det viktigaste och finaste som finns? Vill du ge barnen förutsättningar och möjligheter att utvecklas utifrån den unika människa var och en är? Vill du ge en grund för varje barn att på ett lustfyllt sätt vilja söka kunskap på sin väg i ett livslångt lärande? Har du en stark tro på människans möjligheter, en djup respekt för barnet samt en övertygelse om att alla barn föds rika och intelligenta med en stark inneboende drivkraft att utforska världen? Tveka då inte att skicka in din ansökan!     

Vi söker:
Förskollärare med höga ambitioner och en vilja att utvecklas med oss på vår resa i den pedagogiska djungeln och det bästa av allt är att du har möjlighet att vara med och påverka resans innehåll och dess spännande mål. Har en förmåga att förverkliga strävansmål i läroplanen, är väl förtrogen med skollagen och FN:s barnkonvention. Självklart har du barnet i fokus och din barnsyn är att se barnet som kompetent har tillit till dess förmåga och självständighet.

Vi erbjuder dig 
- Två planeringsdagar/termin, pedagogisk utvecklingstid, arbetslagsplanering
- Kollegialt lärande/fortbildning och nätverk
- Södertälje kommuns ReMida, ett återvinningscenter där vi kan hämta inspiration och material.  
- Tillgång till Tom Tits Experiment 
- Fria pedagogiska måltider
- Friskvårdspeng upp till 3000 kronor per år
- Möjlighet till semesterväxling

Välkommen till oss
Du nyfikna, legitimerade förskollärare so arbetar för en hållbar framtid. Västra förskoleområdet består av sju förskolor med rika lärmiljöer i Geneta, Västra Blombacka och Västergård. Vi har ett funktionellt delat ledarskap där rektor ansvarar för det nationella uppdraget och enhetschef ansvarar för det kommunala uppdraget och varje förskola har en utvecklingsledare. Det innebär för dig som förskollärare att du får en större tillgänglighet till chefer och ett närmare pedagogiskt ledarskap. 

Vi har tre viktiga värdeord som ska genomsyra vår utbildning och det är begreppen Välkomnande, delaktighet och olikhet. Dessa tre speglar vår idé om att skapa en förskola som värnar om och är en mötesplats för demokrati.

Om tjänsten
Tillsvidare anställning, from 20-01-11 eller efter överenskommelse.

Intervjuer sker löpande.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Förskollärare till Västra förskoleområdet

Södertälje kommun – Utbildningskontoret