skoljobb.se

Förskollärare, Wasa förskola

Företag Mjölby kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-09-22

Ansök nu

Förskollärare, Wasa förskola

Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Är du en positiv och nyfiken förskollärare som vill vara med och göra skillnad för varje barn varje dag? Då är det dig vi söker.

I utbildningsförvaltningen finns över 20 förskolor för barn 1-5 år i kommunal regi samt ett antal fristående förskolor. Som alternativ finns även familjedaghem. Mjölby kommun satsar på att en stor andel av personalen ska vara högutbildad.

Wasa förskola ligger centralt i Mantorp med gångavstånd till pendeln. Förskolan består av 5 avdelningar och tillhör en enhet där ytterligare en förskola ingår. Vi arbetar med kollegialt lärande inom vår gemensamma organisation och inför året 2019-2020 kommer vårt utvecklingsområde och vår kompetensutveckling fokusera på språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Som en del av detta kommer vi bl.a. att arbeta via Skolverkets lärportal.

ARBETSUPPGIFTER
Du arbetar utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med arbetslaget. Du är intresserad av att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Tillsammans i arbetslaget arbetar ni för att skapa goda relationer med barn och vårdnadshavare samt en lärorik, trygg och lustfylld förskola.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning med inriktning lärare i de lägre åldrarna 1 - 5 år, förskola.

Som pedagog har du en positiv människosyn och besitter en stor social kompetens med god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och har ett möjlighetstänk. Du är öppen för förändringar, är flexibel och tar egna initiativ. Du är medveten om ditt ledarskap och har ett professionellt förhållningssätt. Du är engagerad och ser det kompetenta barnet och har tillit till barnets kompetenser. Du har en god förmåga att organisera, prioritera och strukturera. Du har ett engagemang i att driva både din egen och förskolans utveckling framåt.

Vi erbjuder dig som förskollärare i Mjölby kommun ett positivt klimat för utveckling av förskolans verksamhet med en gemensam vision och utvecklingsplan för alla förskolor. Som nyexaminerad förskollärare får du delta i ett ambitiöst introduktionsprogram med specialutbildade mentorer och får arbeta i en organisation där du har stor möjlighet att påverka verksamhet och arbetssituation.
Ett lokalt samverkansavtal som ger alla förskollärare garanterad pedagogisk utvecklingstid varje vecka.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Förskollärare, Wasa förskola

Mjölby kommun