skoljobb.se

logga

Förste förskollärare till förskolor Valkebo

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Förste förskollärare till förskolor Valkebo

Om arbetsplatsen

Valkebo förskolor startar upp en ny förskola. Det är en befintlig förskola i Vikingstad som flyttar in i en nybyggd skola/förskola i januari 2022. I samband med flytten utökas den befintliga personalgruppen i takt med att barnantalet kommer att öka. Den nya förskolan, som kommer heta förskolan Valkyriagatan, har närhet till både tågstation och busshållplats.

Förskolan Valkyriagatan är en del av Valkebo förskolor som är ett område med sammanlagt nio förskolor. Under detta läsår har Valkebo förskolor valt att prioritera målområdet digitalt meningsskapande, utforskande arbetssätt och pedagogisk dokumentation. 

Valkebo förskolor – där varje möte blir lärande - genom engagemang, glädje och professionalitet!

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en förskollärare med uppdrag som förste förskollärare som vill bli en del av vårt team och vara med och utveckla vår verksamhet tillsammans med engagerade kollegor, barn och vårdnadshavare. 

Som förste förskollärare arbetar du 20% av din tjänstgöring med att handleda och stödja kollegor för att utveckla och arbeta för en hög och likvärdig kvalitet i verksamheten, du är även mentor för blivande förskollärare under pågående utbildning. Du kommer att leda processer som utvecklar kollegialt lärande samt verka för att utveckla undervisningen så att den utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. I uppdraget håller du dig underrättad om aktuell forskning och verkar för att denna används i verksamheten/undervisningen.

Som förste förskollärare kommer du att ingå i Valkebo förskolors strategiteam som består av rektor, biträdande rektorer, specialpedagog samt områdets två andra förste förskollärare. Dina specifika uppdrag som förste förskollärare riktas mot 3 förskolor och tas fram och följs upp i samarbete med biträdande rektor.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

Som förste förskollärare har du flerårig och välrekommenderad tidigare erfarenhet av rollen som förskollärare och du innehar förskollärarlegitimation. 

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som förskollärare har du goda kunskaper om förskolans uppdrag och är väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Som förskollärare är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsförordnande med tillsvidareanställning som lärare. Förordnandet som förstelärare är 3 år.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7599

Dela detta jobb

logga
Förste förskollärare till förskolor Valkebo

Linköpings kommun